Exčlen zelených svědčí o tajemstvích knížete, propagandě a radaru

23.01.2013 6:24

JINÝMA OČIMA Významný bývalý člen Strany zelených Daniel Solis varuje občany před volbou Karla Schwarzenberga. Má s ním osobní zkušenosti. Podle něho je kníže „agentem“ nadnárodních zájmů a korporací – i zbrojních. Podle Solise se kolem „Karla“ zformovala stejná mediální a kulturní fronta praktikující propagandu jako kolem podpory amerického radaru. Boj mediální a kulturní fronty za „Karla“ připomíná Solisovi dobu normalizace.

Exčlen zelených svědčí o tajemstvích knížete, propagandě a radaru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

Daniel Solis žil mezi lety 1982 až 1989 v emigraci v Rakousku a Belgii. Na Vrije Univeristeit Brussel vystudoval mezinárodní vztahy a v roce 1993 tam obdržel postgraduální diplom z mezinárodního a evropského práva. Návazně absolvoval stáž v Evropské Komisi na DG I, a specializovaný kurz evropského práva a lidských práv v Evropě na letní akademii Evropského Universitního Institutu ve Florencii.

V roce 1990 až 1992 byl mluvčím Občanského fóra Brusel a dopisovatelem deníku Svobodné Slovo akreditovaným při Evropské komisi a europarlamentu. Od roku 1996 do roku 2000 pravidelně dlouhodobě navštěvoval Jižní Ameriku, kde se angažoval v ekologických a zdravotnických projektech zaměřených na ochranu Amazonského deštného pralesa a jeho obyvatel.

Solis vstoupil do Strany zelených, aby bojoval proti radaru a militarismu

Solis byl také členem Strany zelených a členem zahraniční odborné sekce Strany zelených. Nyní působí na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů v Praze.

Daniel Solis byl ve Straně zelených v době, kdy byl Karel Schwarzenberg ministrem zahraničí za Stranu zelených ve vládě Mirka Topolánka. Byl to právě Karel Schwarzenberg, který na české straně za umístění radaru v Brdech dlouhodobě bojoval a v červenci 2008 podepsal se svou americkou kolegyní Condoleezzou Rice z administrativy George Bushe hlavní dohodu o umístění protiraketové obrany USA v Česku. Schwarzenberg dokonce pohrozil v červnu 2008 rezignací, pokud nebude smlouva o radaru schválena parlamentem.

Solis vstoupil do Strany zelených, protože je odpůrcem militarismu a jeho přátelé ze Strany zelených ho vyzvali, aby se zapojil kolem debaty o umístění americké vojenské základny – radaru v ČR. Solis připomíná, že za americký radar v ČR bojoval stejný mediální kartel a kulturní fronta jako nyní za „Karla na Hrad“.

Mediální a kulturní fronta pro radar i pro Karla je ta samá

„Tato pro-radarová skupina byla velmi dobře financovaná a měla neuvěřitelné mediální zázemí. Hezky je to popsáno v dokumentárním filmu Víta Klusáka a Filipa Remundy Český mír. Já jsem pro přátele ze Strany zelených vypracoval pár analýz o tom, že to, co prezentovala česká média a čeští politici i Martin Bursík, nebyla pravda. Konfrontoval jsem to s výroky vrcholných politiků i armádních činitelů USA. Například jsem poukázal, že radar má chránit pouze USA, ne Evropu. Stal jsem se členem Strany zelených proto, abych bojoval proti radaru, a s tím jsem tam byl i přijat,“ vypráví Solis.

„Co jsme viděli kolem kampaně a propagandy pro radar, vidíme i dnes. Velké finanční zázemí, mediální propaganda těch samých médií. Proti tomu vznikla protiradarová hnutí, ačkoli se do propagace radaru pumpovalo stále více – i veřejných – peněz. Peníze chodily i od zbrojní lobby, která měla na radaru zájem,“ připomíná Solis.

„V případě kampaně ´Volím Karla´ je to podobné. Víme, že nějakých osmdesát procent médií je zahraničních, především německých a švýcarských. Schwarzenberg je mimochodem občan Švýcarska a v Bavorsku má svá panství. Zbytek médií, která nejsou v zahraničních rukách, drží z velké části v rukách Schwarzenbergův přítel Zdeněk Bakala, který vlastní nakladatelství Economia s Respektem a Hospodářskými novinami. To skýtá Karlu Schwarzenbergovi obrovskou výhodu, protože za ním stojí média vlastněná zahraničními subjekty i Bakala. Jakákoli kritická informace je ututlána, tlumena, a naopak se o Schwarzenbergovi objevuje jen samá chvála. Trochu mi to připomíná mediální prostředí v ČSSR v době normalizace. Tehdy se také chválila jedna ideologie – nyní jeden kandidát – a kdo šel proti, byl na černé listině. To vidíme i dnes. Mladí si to bohužel už nepamatují, a proto se nechají velmi lehce získat touto velmi důmyslnou propagandou, která právě probíhá v médiích,“ říká Daniel Solis.

Solis míní, že Schwarzenbergovi jdou na ruku i veřejnoprávní média. Je vicepremiérem vlády, a tak má politický vliv na veřejnoprávní média, jejichž orgány jsou voleny politiky: „Během kampaně pro radar se děly nechutné věci, stejně jako se dějí během prezidentské kampaně či během kampaně TOP 09 do sněmovny, například typu Přemluv bábu.“

Jak se Schwarzenberg choval ke členům Strany zelených

Solis vstoupil do Strany zelených jako odpůrce militarismu, zbrojení a válečného štvaní. Odpor k válkám a zbrojení byl v programu zelených po Evropě od samých počátků.

„Paradoxně členové Strany zelených ve vládě Mirka Topolánka věděli, že se tato smlouva o radaru chystá a hlasovali pro ni, čímž porušovali politický program Strany zelených, kde stojí, že strana nepodpoří vznik cizí základny na území ČR. Na to jsme my, odpůrci, odkazovali ale bezvýsledně. Bursík byl mistrem lži a klamu. Byl to on, kdo přišel s kandidaturou Jana Švejnara. Chválil ho, že je proglobalizační, přitom zelení od svých počátků byli vždy proti globalizaci,“ říká.

Jak radar, tak prezidentská volba má nyní stejného protagonistu: „Karel Schwarzenberg, než podepsal smlouvu o radaru, si pozval amerického generála Henryho Oberinga, který měl na starosti protiraketovou obranu USA v Evropě a na kontraktační schůzku si při té příležitosti pozval zástupce celého zbrojního průmyslu Spojených států amerických. Jako člena Strany zelených mě šokovalo, že ministr Strany zelených využil infrastrukturu Ministerstva zahraničí k soukromé kontraktační schůzce, kam se sletěli ti nejhorší obchodníci se smrtí jako například General Dynamics, Lockheed Martin/Boeing. Prostě největší zbrojaři. Obering navíc později přiznal, že protiraketová obrana nemá chránit Evropu, nýbrž čistě Spojené státy.“

„Patřil jsem mezi aktivní členy zahraniční odborné sekce Strany zelených, kteří se snažili o radaru se Schwarzenbergem diskutovat. S ním nebylo možné vést jakoukoli normální diskusi. To bylo o voze a o koze. To bylo jako mluvit do zdi. Jakékoli protiargumenty nezodpověděl, či nevyvrátil. A odpovídal naprosto absurdním způsobem: například, že nebýt světového zbrojního průmyslu, tak bychom dnes nevařili na teflonových pánvích. Takto odpověděl na komplexní fundovanou otázku,“ vzpomíná Solis na knížete.

A pokračuje: „Schwarzenberg, aby utlumil vnitrostranický odpor k radaru, tak zaměstnal jednoho člena této zahraniční sekce, Jiřího Čáslavku, jako svého poradce na Ministerstvu zahraničních věcí. Z původního nadšení pana Čáslavky, který byl původně členem Unie svobody a pravdoláskař, to došlo k tomu, že přišel na to, že se s ním nikdo nebaví, nemá žádné kompetence, na ministerstvu ho považují za ´cizáka´ a že se s ním nebaví ani Schwarzenberg. Čili takhle podobně vypadala v uvozovkách spolupráce mezi členy Strany zelených a Schwarzenbergem. Jediná komunikace probíhala mezi Schwarzenbergem a Bursíkem.“

Nadnárodní struktury a kníže

Daniel Solis připomíná, že Schwarzenberg je navázán na nadnárodní struktury, které našly bezpečný přístav v USA. Ty podle něj provádějí subverzi suverénních států, ať už jde o takzvané barevné (oranžová, růžová) revoluce v Gruzii, Ukrajině či o arabské jaro, na nichž pracují američtí agenti.

„Za pomocí tajných služeb a armády se pašují drogy. Tyto nadnárodní struktury si dělají, co chtějí a jsou povýšeny nad jakékoli právo a zákony v státech. Schwarzenberg, ať už chce, či nechce, do těchto struktur patří. Je to možná jeho úděl z titulu jeho šlechtického původu. Je rytířem Zlatého rouna. To není jen čestný titul, ale i závazky. Je i v dalších řekněme lóžích či strukturách, o kterých běžní občané nic neví. Tyto struktury chtějí vytvářet světovou realitu dle svých představ. Víme, že od doby, co byl z Afghánistánu vyhnán Taliban, se tam pěstuje ve velkém množství mák a vyrábí opium. Slovinští novináři odhalili, že americká základna v Kosovu Camp Bondsteel slouží jako překladiště opia a posléze se někde v té oblasti vyrábí heroin a pašuje se to do dalších zemí. Je pak zajímavé, že Schwarzenbeg podporoval nezávislost a uznání Kosova. O tomto se nepíše díky té mediální propagandě, o které jsem hovořil. Proto považuji prezidentskou volbu o snahu dosadit jako hlavu státu člověka, který těmto skupinám půjde na ruku a je součástí těchto kruhů,“ připomíná Solis.

Též upozorňuje, že Schwarzenberg je prý například členem Trilaterální komise: „To je taková soukromá iniciativa, lóže mocných a bohatých v Americe, Evropě a Asii, která vznikla z iniciativy amerického finančního magnáta Davida Rockefellera za pomoci poradce amerických prezidentů Zbigniewa Brzezinskiho, která prosazuje globalizaci.“

Nepostřehnutelná pavučina organizovaného zločinu nadnárodních struktur

„Na jedné straně stojí artefakt laskavého, moudrého, shovívavého a blahosklonného knížete, vystřiženého jako z pohádky, ve které dobro vždycky vítězí nad zlem a ´pravda a láska nad lží a nenávistí´ a na druhé straně alarmující realita pouhým okem nepostřehnutelné pavučiny organizovaného zločinu nadnárodních struktur, jejichž kořeny sahají k počátkům vzniku takzvané černé benátské šlechty a propojují se v dnešní době v nespočetné legie vzájemně provázaných lóží, spolků, korporací, církevních a sekulárních organizací, bankovních domů, právnických kanceláří, hedgeových fondů a offshorových finančních společností, které se angažují ve všech myslitelných i nemyslitelných formách podniků, od pornografie, obchodu s bílým masem, drogami, finančními deriváty, nerostnými surovinami, hazardem, pozemky a nemovitostmi, drahými kovy, zbrojními technologiemi, informacemi, revolucemi, převraty a válkami. Je to tak komplexní klubko podvratných aktivit, že rozmotat je a někoho konkrétního usvědčit, je téměř nemožné,“ říká Solis.

Schwarzenberg má podle Solise v české politice jednoznačný úkol: „Stejně, jako se Schwarzenberg dostal do funkce ministra zahraničí s jednoznačnou misí, tedy prosadit zájmy amerického zbrojního průmyslu, tak nyní to úsilí dostat ho na Hrad je kromě řady věcí prosazovat firmu Westinghouse při dostavbě Temelína. Ale obecně je to o tom, že bude podporovat iniciativy těch zmíněných nadnárodních struktur a finančních politicko-vojenských skupin. Viděl jsem několik záznamů, kdy byl Schwarzenberg v ČR i v USA v Bílém domě po boku Hillary Clinton, která doslova hovořila o tom, že Temelín je jejich prioritním zájmem u nás. Takže opět je Schwarzenberg nástrojem nadnárodní mocné lobby. U radaru to byla lobby zbrojní, nyní jaderná. I když víme, že jde o tu tutéž lobby, neboť USA jsou jaderná velmoc.“

„Já chci na závěr vyzvat českou společnost, aby držela pohromadě, nenechala se rozdělit a aby nevolila Karla Schwarzenberga českým prezidentem. Lobbuje za různé cizí zájmy, jenom ne za české. To, co se děje u nás v prezidentské kampani, je to samé, jako se děje v těch různých barevných revolucích, což je z venku podnícená a financovaná subverze států, aby se mohly stát levnou kořistí těchto nadnárodních korporací a polokoloniemi. Apeloval bych hlavně na mladé lidi, aby se nenechali kvůli svému idealismu zneužít pro tyto hry a pro volbu Karla. Nesmíme naletět této propagandě a měli bychom hájit zájmy naší společnosti a státu. Když má někdo za sebou osmdesát procent médií, nebude to žádný dobrák. Média byla vždy využívána k propagandě a manipulaci. To věděl už nacistický ministr propagandy Joseph Goebbels,“ uzavřel své varování Solis.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…