Exministr Pospíšil na Plzeň kašle. Tamní volby ignoruje

12.10.2014 12:03

Jaké názory má evropský politik Jiří Pospíšil na volební úspěch ODS v Plzni? To se nikdo nedozví. Na své sociální síti, kde komunikuje hojně a pravidelně, se k tomu totiž nevyjádřil.

Exministr Pospíšil na Plzeň kašle. Tamní volby ignoruje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

V den voleb tak někdejší ministr spravedlnosti místo výzvy k aktivitě směrem k voličům, jak to dělala drtivá většina politiků v zemi, nechal zaplatit sponzorovaný vzkaz tohoto znění: "Přijďte se podívat na naprosto ojedinělou výstavu Auto v proměnách času, v rámci které uvidíte díla významných umělců jako jsou Kamil Lhoták, Theodor Pištěk nebo Andy Warhol, jehož unikátní originál v ceně několika stovek milionů eur byl Museu Kampa zapůjčen ze Švýcarska."

I bez jeho podpory se však občanští demokraté dostali do silné pozice. V Plzni stejně jako v Praze uspěl velký počet stran a hnutí, celkem sedm. Vítězství si připsalo hnutí ANO Andreje Babiše, ale jen těsně. Druhá skončila plzeňská ODS v čele s dosavadním primátorem Martinem Baxou. Plzeň tak do jisté míry vybočuje z trendu, který odhalily tyto komunální volby. Oslabení občanských demokratů se zde tak úplně nekoná. Primátor Baxa je dokonce přesvědčen, že ODS vlastně vyhrála.

„Jsem přesvědčen o tom, že faktickým vítězem voleb do Zastupitelstva města Plzně se stala ODS. Ten výsledek je naprosto fantastický. Chtěl bych voličům poděkovat i za to, že jsem získal ze všech kandidátů na primátora nejvyšší počet preferenčních hlasů. Výsledky ukázaly, že voliči ocenili to, jakým způsobem ODS čtyři roky město spravovala, že jsme město spravovali úspěšně a efektivně. Prostě ukázalo se, že ODS v Plzni je jiná a že jsme stranou, která umí vítězit,“ řekl primátor Plzně a lídr ODS Martin Baxa.

Zajímavostí je, že předposlední zmínka Pospíšila na Facebooku o Plzni je. Ovšem trochu jiným úhlem pohledu. "Dnes jsem se v Bruselu cítil jako doma. Byl jsem totiž mezi svými plzeňskými krajany, když jsem se v Plzeňském domu, který zde již několik let úspěšně funguje, zúčastnil expozice o Šumavě," uvedl a vydal dvě fotografie se společensky oděnými slečnami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…