Filip Dvořák obhájil post předsedy ODS Praha 1

07.12.2010 0:09

Oblastní sněm ODS Praha 1 zvolil v pondělí večer předsedou Oblastního sdružení ODS Praha 1 Filipa Dvořáka. Prvním místopředsedou se stal Richard Bureš, dalšími dvěma místopředsedy byli zvoleni Antonín Kazda a Jozef Helmeczy.

Filip Dvořák obhájil post předsedy ODS Praha 1

„Od prvního okamžiku budeme usilovat o aktivní komunikaci s voliči. Jedině tak budeme schopni vrátit během následujících let ODS v Praze 1 podporu, abychom mohli s odpovídajícím potenciálem usilovat o účast v radniční koalici," řekl ParlamentnímListům.cz Dvořák, podle jehož slov ODS Praha 1 během ledna představí členy stínové rady ODS Praha 1. Hlavním úkolem tohoto orgánu má být podle něho aktivní, koncepční, důsledná a tvrdá práce v opozici.

Bürgermeisterovi stoupenci opustili sněm

Oblastní sněm ODS Praha 1 podle Dvořáka proběhl řádně podle stanov ODS a to i přesto, že ihned po zahájení sněm opustili na výzvu Jana Bürgermeistera delegáti tří místních sdružení, reprezentovaných svými předsedy - Františkem Rybou, Ladislavem Těšínským a Zuzanou Steibauerovou.

Delegátům před opuštěním sněmu přečetli a rozdali písemné prohlášení.  V něm požadovali svolání Oblastního sněmu v poměrném zastoupení, nejlépe jedna ku jedné. Dále uvedli, že současné paritní zastoupení má za důsledek, že více než polovinu členů oblasti reprezentuje třetina delegátů sněmu.

Sám Bürgermeister, který byl doposud členem oblastní rady, byl již 28. listopadu vyloučen ze zastupitelského klubu ODS na radnici Prahy 1.

Sněm byl usnášeníschopný   

„Sněm byl s rezervou usnášeníschopný, proto pokračoval schválením programu a volbou nového vedení. Všechny fáze sněmu proběhly zcela transparentně a zcela v souladu se stanovami ODS," doplnil Richard Bureš, místopředseda ODS Praha 1.

Oblastní sněm zvolil také členy oblastní rady v následujícím složení: Filip Dvořák, Richard Bureš, Antonín Kazda, Jozef Helmeczy, Jiří Cibuzar, Ladislav Těšínský, Josef Sláma, Tomáš Heres, Robert Metelec, Martin Skála, Jaroslava Janderová, Jan Arnstein, Michal Valenta, Josef Tůma, Jana Příhodová, Tomáš Ouška. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …