Foldyna: Demokracii ničí parchanti jako Bém a jemu podobní

27.03.2012 6:51

Z politiky je třeba vyhnat všechny parchanty bez rozdílu barev dresu, to v pondělí uvedl na svém facebookovém profilu poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna jako reakci na výrok prezidenta republiky Václava Klause, že odposlechy ničí demokracii.

Foldyna: Demokracii ničí parchanti jako Bém a jemu podobní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

„Při vší úctě k panu prezidentovi, demokracii ničí parchanti v politice, jako je Pavel Bém a podobní," napsal Foldyna. Prohlášení tohoto typu, které zaznělo na semináři o strukturálních schodcích rozpočtu, mohou podle něj aké znamenat, že lidé vezmou spravedlnost do vlastních rukou.

V pondělí vpodvečer v pražském Autoklubu prezident Václav Klaus reagoval na dotazy novinářů ohledně aktuální situace se zveřejněním odposlechů telefonátů Romana Janouška a Pavla Béma tak, že podobné činy ničí demokracii. Klaus prý navíc nechápe, jak se mezi bezpečnostními složkami a médii mohly pohybovat takto osobní věci. Podle něj je to nepřijatelné. Poznamenal potom také, že v době, kdy odposlechy vznikly, tedy kolem roku 2007, proti jejich nadužívání protestoval.

"Ničí to demokracii," řekl  ihned při příchodu na seminář o strukturálních schodcích rozpočtu. Vše ostatní označil za sekundární, přičemž se k vlastnímu obsahu nahrávek nevyjádřil. Další otázky nepřipustil.

"Ke vztahu pana Béma s panem Janouškem nemám, co bych řekl," prohlásil s tím, že odposlechy nečetl a ani je číst nehodlá. Jak uvedl server iDNES.cz, vyjádřil se dále prezident také k tomu, jak by podle něj bylo možné omezit moc lobbistů. "Zrušme stát, omezme jeho pravomoci a pak zmizí lobbisti. To je jediný program, který já bych hlásal," prohlásil Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…