Foldyna: Jan Fischer je křivák a blázen. Zemanovi nesahá ani po kotníky

06.11.2012 8:12

Spory o interpretaci konfliktu mezi Srby a Albánci v Kosovu dál hýbou prezidentskou kampaní. Ostrý výrok prezidentského kandidáta Miloše Zemana přivodil reakci jeho nejvážnějšího soupeře Jana Fischera a ten si následně vysloužil ještě hutnější kritiku od poslance ČSSD Jaroslava Foldyny. Známý obhájce Srbů označil favorita prezidentských voleb za blázna a ztělesnění křivosti.

Foldyna: Jan Fischer je křivák a blázen. Zemanovi nesahá ani po kotníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Miloš Zeman v nedělní debatě v pořadu Partie na TV Prima Family mimo jiné komentoval situaci v Kosovu, které již dříve opakovaně označoval za islamistickou diktaturu, podporovanou mafiemi. Jeho hlavní soupeř v prezidentské volbě Jan Fischer mu za to prostřednictvím ParlamentníchListů.cz vzkázal, že „jde o další důkaz toho, jak nezodpovědně se Miloš Zeman chová v oblasti zahraniční politiky.“

„Kosovo je zatíženo mnoha ekonomickými a politickými problémy. Úkolem zodpovědných zemí je pomoci Kosovu, aby jeho instituce fungovaly standardním způsobem a aby se ze svých problémů dostalo,“ uvedl Fischer pro ParlamentníListy.cz. „K řešení vedou tvrdá jednání a stálý tlak mezinárodního společenství. Nikoliv silácké řeči,“ rýpl si do svého hlavního soupeře v prezidentské volbě Miloše Zemana. Fischer je přitom kritizován, že si před rokem podal ruku s kontroverzním kosovským premiérem Hassimem Thatcim.  

I ta Bobošíková je proti němu slušná!

„Fischer je prostě blázen,“ okomentoval pro ParlamentníListy.cz výroky bývalého premiéra poslanec Jaroslav Foldyna. „On například nebere vůbec na vědomí, že na Kosovu, jak uváděl i Miroslav Polreich v Britských listech, není už například jediný Žid. Komunita, která tam po staletí fungovala. Oni prostě všechny Židy vyhnali. A to skutečně byla snaha některých těch fundamentalistických skupin,“ připomíná expremiérovi, který se ke svým židovským kořenům často hlásí.

Rozhovor s Jaroslavem Foldynou ZDE

Na Fischerovi mu prý vadí i to, že byť je sám bývalým členem KSČ, staví se kategoricky proti sestavení vlády za podpory komunistů. „Pan Fischer je pro mne ztělesněním křivosti a Miloši Zemanovi nesahá ani po kotníky. Je to šedá úřednická myš, která se snaží vyprofilovat na personální bídě v Česku do prezidentských voleb,“ útočí na prezidentského kandidáta.

„Fischer je prostě člověk, kterého si už vůbec nevážím,“ shrnul poslanec.  „Jedinými důstojnými kandidáty jsou pro mne Miloš Zeman, Jiří Dienstbier a paní Bobošíková. Ať si o nich myslí kdo chce, co chce, ale proti Fischerovi jsou to slušní lidé,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká, jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…