Frýdek-Místek bude mít nový pavilon chirurgických oborů

28.05.2010 16:00

Na místě nejstarší části centrálního pavilonu nemocnice ve Frýdku-Místku vznikne v příštích letech nový pavilon chirurgických oborů.

Frýdek-Místek bude mít nový pavilon chirurgických oborů
Foto:
Popisek:

Náklady na jeho vybudování budou necelé půl miliardy korun. Výstavbu budou platit ministerstvo zdravotnictví a Moravskoslezský kraj, který je zřizovatelem zdravotnického zařízení, řekla mluvčí nemocnice Jolana Filipová.
   
Pavilon měl být původně rekonstruován, a to už v roce 2007. Při přípravě renovace se však ukázalo, že budova zprovozněná v roce 1935 je v havarijním stavu. Ambulance, jednotky intenzívní péče hlavních chirurgických oborů, centrální operační sály i lůžková oddělení musely být přemístěny do náhradních prostor. Starý pavilon je v současnosti demolován a na jeho místě by do roku 2013 měl vzniknout nový. "Očekáváme, že nový chirurgický pavilon vytvoří adekvátní provozní zázemí pro činnost chirurgických oborů naší nemocnice," uvedl ředitel nemocnice Miroslav Přádka.
   
Celkové náklady na výstavbu nového chirurgického pavilonu jsou odhadovány na 450 milionů korun, rovným dílem budou financovány ze státního a krajského rozpočtu.
   
Součástí výstavby je také energocentrum, které se začne stavět v září a jeho dokončení se předpokládá ještě v letošním roce. Energocentrum zajistí dostatečné množství elektřiny, která bude potřebná nejen při výstavbě nové budovy, ale pokryje i rostoucí nároky na elektřinu u zdravotnických a provozních technologií. Výstavba samotného energocentra bude stát asi 16,4 milionu korun.
(mb,ČTK,foto:archiv)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…