Gazdík odstartuje ohňostroj už v osm. Nečas s Chalupou Silvestra bojkotují

31.12.2011 21:41

Poslední den v roce vnímá každý člověk trochu jinak. A stejné je to i mezi politiky. Například šéf poslanců TOP 09 Petr Gazdík pořádá silvestrovský ohňostroj už v osm hodin večer, aby si ho užily i děti. A premiér Petr Nečas nebo ministr životního prostředí Tomáš Chalupa oslavy pro změnu úplně bojkotují.

Gazdík odstartuje ohňostroj už v osm. Nečas s Chalupou Silvestra bojkotují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas před vlajkou Evropské unie

Poslední den v roce tráví Gazdík s rodinou a s přáteli. Aby si silvestrovský ohňostroj užily i děti, začíná už v osm hodin večer. S přáteli tráví poslední den v roce i Michal Babák z Věcí veřejných. "Sejde se u nás vždycky tak 20, 30 přátel. Hodně dětí," řekl serveru Týden.cz s tím, že ohňostroje nepořádá. "Dáme si skleničku a po půlnoci jdeme spát. Hodně z přátel má pejsky, takže ohňostroj neprožíváme."

Oslavy "na povel" nemá ráda šéfka Legislativní rady vlády Karolína Peake. Premiér Nečas by prý celého Silvestra nejraději zaspal. "Kdyby všude nebyl takový randál, tak bych klidně šel na Silvestra spát jako v kterýkoliv jiný den. Trošku to povinné veselí poslední den v roce neuznávám," podotkl.

Poslechnout si zvony. A žádná předsevzetí

Slova v činy přemění ministr Chalupa - a skutečně oslavy zaspí. "Myslím, že už patřím k rekordmanům. Alespoň pět let jsem na žádné silvestrovské oslavě nebyl," svěřil se. "A vzhledem k tomu, že jsem za poslední dobu skoro neviděl svého rok a tři čtvrtě starého syna, myslím, že půjdeme spát spolu. V osm."

První den nového roku mají někteří z politiků své tradice. Například místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová si chodí poslechnout svatovítské zvony. "Žádná předsevzetí si nedávám," popsala svůj vstup do nového roku nezařazená politička Kristýna Kočí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…