Grygárek se odvolání ze zastupitelství bránit nebude. Končí i u Kalouska

13.12.2011 12:34

Náměstek vrchního státního zástupce Libor Grygárek odmítl na žádost svého nadřízeného Stanislava Mečla rezignovat, odvolání se však bránit nebude. Skončí i jako člen rozkladové komise Finančně analytického útvaru ministerstva financí.

Grygárek se odvolání ze zastupitelství bránit nebude. Končí i u Kalouska
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Grygárek na své místo na zastupitelství nechce, vrchní žalobce Mečl ale patrně požádá ministra spravedlnosti o jeho odvolání. Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) už v pondělí připustil, že návrh přijme.

Koho mám v komisi? Moje věc, říká Kalousek

Grygárek zároveň skončí v rozkladové komisi Finančně analytického útvaru ministerstva financí, odboru, který šetří praní špinavých peněz. Tím se měl stát v době, kdy zastupitelství podle Mečla blokovalo spolupráci se švýcarskými úřady - a jeho vedení před ministrem financí Miroslavem Kalouskem zpochybňovalo možné nároky Česka připojit se jako poškozený v trestním řízení v kauze Mostecké uhelné.

Sledujeme kauzu Mostecká uhelná

Kalousek Grygárkovo angažná vysvětluje tím, že požádal Vrchní státní zastupitelství o to, aby do komise nominovalo jednoho člena. "Koho mám nebo nemám v rozkladové komisi, do toho nikomu nic není. Ta rozhodnutí musím dělat já na svoji odpovědnost," řekl Hospodářským novinám Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…