HN: Praha odtajnila, kolik brali klíčoví úředníci Bémovy éry

05.11.2013 6:02

Pražský magistrát odtajnil, kolik vydělávali dva klíčoví úředníci éry exprimátora Pavla Béma. Bývalý šéf investic Jiří Toman bral i s odměnami průměrně 128.000 korun měsíčně. To je stejně jako místopředseda vlády. Peter Ďurica zodpovědný za zakázky dostával téměř 100.000 korun. Informaci přinesly dnešní Hospodářské noviny.

HN: Praha odtajnila, kolik brali klíčoví úředníci Bémovy éry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

 Deník uvedl, že oběma úředníkům jejich příjmy výrazně zvyšovaly mimořádné bonusy. Toman dostal v jednom roce 550.000 korun a Ďurica 770.000 korun. Toman řídil největší investice, a to včetně tunelu Blanka prodraženého o deset miliard korun. Ďurica měl na starost prodej a pronájem miliardového pražského majetku, zároveň pracoval i jako zástupce ředitele úřadu.

Deník připomněl, že policejní odposlechy zachytily, jak Ďurica řeší některé obchody s podnikatelem Romanem Janouškem. Tomana pak detektivové vyslýchali po červnových prohlídkách u Janouška a lobbisty Ivo Rittiga.

Částky o příjmech z let 2010 a 2011 magistrát dosud tajil. Teprve když Praha v říjnu dostala od zastánců zveřejňování informací ocenění Zavřeno pro nejhorší úřad, radní rozhodli, že platy Tomana a Ďurici zveřejní. Podobné údaje ale magistrát dál zveřejňovat nehodlá, napsaly dnešní HN.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …