Hackeři napadli internetové stránky odborů

01.08.2012 23:30

Ve středu hackeři zaútočili na benefitní portál Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS). Informovala o tom tisková mluvčí odborů Jana Kašparová. Server byl na 15 minut nedostupný, nyní funguje. Problém byl navíc ten, že vše bylo provedeno z IP adresy ministerstva práce a sociálních věcí.

Hackeři napadli internetové stránky odborů
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

"Z ministerstva na portál www.odboryplus.cz v poledne přišlo v řádu sekund několik tisíc útoků. Technická podpora útoky zablokovala," řekla Kašparová pro agenturu Mediafax. Portál byl zablokovaný čtvrt hodiny, nyní je již plně funkční.

Firma Chytryhonza.cz, která pro portál Odbory plus zajišťuje technickou podporu, uvedla, že se jednalo o aktivitu z IP adresy ministerstva. "Vzhledem k charakteru útoku není pravděpodobné, že se jednalo o náhodný jev," dodala Kašparová. Firma podle ní v případě, že se útoky budou opakovat, podá trestní oznámení.

"Neobdrželi jsme žádnou žádost o prověření," uvedla v této souvislosti mluvčí ministerstva Viktorie Plívová. Zatím jde podle ní pouze o informaci poslanou přes média, kterou rezort ministra Jaromíra Drábka (TOP 09) řešit nebude.

Do programu, díky kterému mohou odboráři ušetřit na řadě výdajů, se přitom za více než měsíc od spuštění zaregistrovalo 3170 členů. Například se dá  ušetřit na jízdném, poplatcích za finančních produktech či pohonných hmotách. Odbory totiž vyjednaly pro své členy výhodné podmínky například u Českých drah, Benziny či u Equa bank.

Právě zmiňovaná banka vydává navíc registrační karty projektu, na kterých budou přihlášení odboráři mít bonus pět set korun a kterými budou svůj nárok na výhody prokazovat. Přihlásit se mohou přímo na stránkách projektu, telefonicky či pomocí registračního lístku zaslaného poštou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…