Halík: Vysvěcen jsem byl. Pochybuji o Hájkově duševním zdraví

30.11.2011 14:51

Vicekancléř prezidenta republiky v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zpochybnil kněžské svěcení Tomáše Halíka. Ten to v zápětí popřel.

Halík: Vysvěcen jsem byl. Pochybuji o Hájkově duševním zdraví
Foto: halik.cz
Popisek: Filozof a katolický kněz Tomáš Halík

„To tvrzení (že je profesor-pozn. red.) má asi stejnou hodnotu, jako když o sobě prohlašuje, že jej kdysi tajně vysvětil kardinál Meisner, arcibiskup z Kolína nad Rýnem. Z naprosto důvěryhodných zdrojů vím, že je to lež. Pan kardinál se velmi divil, jak si mohl Tomáš Halík něco takového vymyslet. Tím vzniká nikoli nepodstatná otázka - kdo pana Halíka vysvětil, respektive zda vůbec svěcení má. Tedy je-li skutečně kněz, nebo jen běžný havlistický aktivista," řekl Hájek ParlamentnímListům.cz s tím, že to prý řekl kardinál v soukromém rozhovoru za účasti více než jen čtyř očí.

Halík však tvrdí, že vysvěcen byl. „ Je to stejný nesmysl, jako když pan Hájek říká, že kouření neškodí zdraví, že 11. září bylo dílem CIA nebo že evoluce může být zpochybněna. Musíme  pochybovat o jeho duševním zdraví. Vysvěcen jsem byl 21.10. 1978 biskupem Hugo Auftenbertkem v kapli v Erfurtu," reagoval Tomáš Halík.

ROZHOVOR
Šokující informace. Halík asi není kněz, říká Klausův Hájek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová, Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…