Hana Demeterová: ČR se chystá vydávat lidi k fyzické likvidaci na objednávku

24.04.2013 12:15

Otevřený dopis ministru Karlu Schwarzenbergovi.

Hana Demeterová: ČR se chystá vydávat lidi k fyzické likvidaci na objednávku
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Cela ve věznici. Ilustrační fotografie

 

Vážený pane ministře,
 
ministr Blažek rozhodl  v posledních dnech o vydání Alexeye Torubarova do Ruska.
Již dříve rozhodlo Rakousko o nepřípustnosti vydání p. Torubarova s odůvodněním, že spravedlivý soud v jeho případě je v Rusku nepravděpodobný. P. Torubarova má ženu a 14letého syna, kteří mají v ČR trvalý pobyt. Jeho vydání je tedy již z tohoto hlediska nepřípustné ( viz. nález ÚS IV.ÚS 353/12 v obdobné věci). Případ p. Torubarova je popsán zde.
 
Stejně tak rozhodl nyní ministr Blažek o vydání Georgi Khmelidzeho do Gruzie, přestože Ústavní soud ČR v lednu t.r. zrušil rozhodnutí o vydání podepsané ministrem Pospíšilem z důvodu porušení článků Úmluv o lidských právech i o mučení. V tomto rozhodnutí o povolení vydání se ministrem Blažkem uvádí nepravdivá interpretace části rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR
 
Obracím se k Vám s urgentní prosbou o pomoc, jelikož pokud dojde k realizaci vydání těchto z politických důvodů stíhaných lidí (a může se to stát v jakékoliv chvíli), jejich životy budou v přímém ohrožení. K rozhodnutí o jejich vydání vedla cesta nezákonných postupů a zmanipulovaných informací několika úředníků, jejichž jména se opakují i v jiných extradičních případech. Mimo jiné jde o velvyslance v Gruzii Jestřába a vicekonzula ZÚ v Moskvě Mráčka. Činnost této organizované skupiny se jeví jako zločinné spiknutí. Mimo jiné zcela ignorovali závažná doporučení MZV ČR ohledně narušování lidských práv v Rusku a Gruzii.
 
Vážený pane ministře, situace dospěla k momentu, kdy se naše země chystá vydávat lidi k fyzické likvidaci na objednávku represivních bezpečnostních složek. Pokud se tomu nepodaří zabránit teď, situace se stane neúnosnou.
 
S pozdravem
Hana Demeterová
o.s. Pomoz jednomu člověku

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…