Hašek je nedůvěryhodný stejně jako český kečup, píše komentátor

29.11.2011 13:15

Stínový ministr zemědělství Michal Hašek (ČSSD) tvrdí, že Češi jedí nekvalitní potraviny a že se to musí změnit. V tom má nepochybně pravdu. Jen je třeba dodat, že argumenty, jenž používá v tomto boji, se svou kvalitou dají přirovnat toliko k oněm nekvalitním potravinám.

Hašek je nedůvěryhodný stejně jako český kečup, píše komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

Stínový ministr zemědělství Michal Hašek (ČSSD) projevil starost o zdraví českých spotřebitelů, když poukázal na to, jak nekvalitní potraviny jsou Češi nuceni kupovat, když jim na kvalitnější krmi nezbývají peníze. Komentátor Miloš Kozumplík v této souvislosti upozorňuje na fakt, že Hašek své argumenty používá velmi účelově a přidává k nim i politická zahušťovadla. Jeho starost o obyvatele Česka je asi tak stejně důvěryhodná jako ony potraviny. Kozumplíkův komentář přináší server Týden.cz.

Lidé nakupují nekvalitní, ale levné potraviny už léta

Hašek tvrdí, že chystané navýšení DPH lidi donutí jíst nezdravě a přičítá to na vrub pravicové vládě pod taktovkou Petra Nečase. Autor k tomu ovšem dodává, že zdejší spotřebitelé nakupují nekvalitnější a levnější potraviny již řadu let a do nedávna si toho nikdo příliš nevšímal. Příkladem takové nekvalitní potraviny může být český kečup, který obsahuje jen patnáct procent rajčatového protlaku. Naproti tomu kečup rakouský obsahuje celých sedmdesát procent protlaku.

„Může působit starostlivě, lká-li Michal Hašek v souvislosti s nekvalitními potravinami nad zdravím národa, ale jeho na odiv dávané obavy jsou v tuto chvíli jen alibismem. Pokud se skutečně bál a bojí, "aby se lidé kvůli nekvalitním potravinám nedostali do zdravotních problémů", měl coby poslanec a stínový ministr zemědělství na odpovědné potravináře řvát dávno, a ne si takto zásadní téma nechávat do foroty pro potřebu veřejných politických diskusí," uzavírá Kozumplík.

Související:

Analytik: Hnus. Párky bez masa, kečup bez rajčat, co s tím, ministře Bendle?

Dokud bude zákazník nekvalitní výrobky kupovat, tak je budou prodávat, říká Hašek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…