Hlavní svědkyně kauzy Rath ukázala na dalšího člověka

21.11.2012 19:49

Podnikatelka Ivana Salačová musela v souvislosti s kauzou Rath absolvovat osmihodinový výslech. Během něj kromě již známých aktérů ukázala i na dalšího člověka – původního projektanta Vladislava Procházku. S informací přišel deník Insider.

Hlavní svědkyně kauzy Rath ukázala na dalšího člověka
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Podnikatelka Ivana Salačová tentokrát během výslechu ukázala i na projektanta Vladislava Procházku. Ten původně připravoval rekonstrukci zámku Buštěhrad, jenže pak z akce vystoupil. Odmítl totiž vyčíslit práce na zakázce na víc než 160 milionů korun.

Podle slov Salačové v tom však Procházka „jel s nimi“, jenže poté nečekaně otočil. V protokolu je uvedeno, že právě on ji seznámil s Petrem Kottem a Kateřinou Pancovou.  Stejně tak to byl Procházka, kdo měl prosazovat firmu Konstruktiva Branko a jejího šéfa Pavla Drážďanského.

„Začaly probíhat schůzky mezi mnou, Petrem Kottem, Ing. Procházkou a Pavlem Drážďanským, který byl od začátku zasvěcen do té projektové dokumentace a vůbec do akce rekonstrukce zámku Buštěhrad, protože toto mi sdělil Ing. Procházka, že pokud chci se podílet na rekonstrukci zámku, musím s Konstruktivou Branko, zejména s jejím generálním ředitelem Ing. Pavlem Drážďanským, spolupracovat. Do té doby jsem Ing. Drážďanského vůbec neznala,“ uvedla Salačová.

Procházka dosud mlčel a byl pouze u výslechu. Nyní však na slova Salačové zareagoval: „Taková jednání, která ona podle vás popisuje, si nepamatuji,“ prohlásil jasně.

„Nezúčastnil jsem se žádné schůzky, na které by padlo, že by z té zakázky měl někdo požadovat nějaké peníze. Pokud to někde zaznělo bez mé přítomnosti, to nevím, ale přede mnou to nikdy nebylo. Nebyli jsme ani pověřeni tím, abychom ty peníze na úplatky vyrobili,“ dodal. Pokud by se prokázalo, že některé výpovědi jsou křivá obvinění, plánuje se bránit právní cestou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…