Hospodářský výbor přerušil projednávání daňové reformy

05.10.2011 15:05

Sněmovní hospodářský výbor dnes přerušil projednávání vládní daňové reformy. Členové výboru dostali čas do 14. října na to, aby předkládali své pozměňovací návrhy. Výbor se pak jimi bude zabývat 25. října. ČTK to řekl předseda výboru Milan Urban (ČSSD). Jednání o daňové reformě, tedy návrhu zákona souvisejícího se zřízením jednoho inkasního místa, dnes přerušil také rozpočtový výbor, který se jím zabýval na svém výjezdním zasedání v Plzni.

Hospodářský výbor přerušil projednávání daňové reformy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Vládní daňová reforma počítá kromě jiného se zrušením daňového zvýhodnění stravenek. To z ní ale možná vypadne, protože zrušení stravenek se nelíbí nejen opozici, ale i vládní ODS a VV. Daňová reforma se však týká mnoha dalších věcí, nejen stravenek, ruší i jiné výjimky, superhrubou mzdu a má zjednodušit správu daní.

Kalousek s Véčkaři neprojednával reformu. Chtějí ji potopit

"My čekáme na to, jak se dovyjasní situace ve vládní koalici," popsal postoj poslanců ČSSD předseda výboru Urban. Pokud by návrh zůstal ve vládní podobě, budou podávat pozměňovací návrhy, přinejmenším pokud jde o zachování stravenek.

Koaliční VV již minulý týden pohrozily, že ve sněmovně načtou své pozměňovací návrhy k daňové reformě ve snaze zabránit propadu příjmů státního rozpočtu v příštích letech. Vadí jim hlavně, že s nimi ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) nejedná o jejich výhradách.

Urban sám chce předložit pozměňovací návrh na snížení spotřební daně z nafty. Slibuje si od toho, že pokud by nafta vlivem nižší daně zlevnila a víc se prodávala, mohlo by to státu vynést navíc pět až devět miliard korun.

K věci:

Ekonomové si ťukají na čelo. Zvýšit daně podle Švédska? Tam se nekrade

Daňová reforma Kalouska? Podnikatele dostane do hrobu, tvrdí Mládek

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…