Hyeny. Chcete Vondru vidět v komatu, zuří poslankyně nad fotkami

07.05.2011 12:46

To, že novináři nafotili ministra obrany Vondru při procházce po nemocničním parku, rozčílilo jeho spolustranickou kolegyni Janu Černochovou. Označila to za hyenismus a rozčíleně se ptá, co by pro fotografa asi bylo uspokojující. "Nafotit pana Vondru v komatu nebo na vozíčku?"

Hyeny. Chcete Vondru vidět v komatu, zuří poslankyně nad fotkami

Už podruhé byl ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) nachytaný fotografem Blesku, jak se prochází po areálu střešovické nemocnice. Tam je přitom hospitalizován kvůli vyhřezlé plotýnce a chronickým bolestem krční páteře.

I ministr má právo onemocnět, avšak zvláštní na celé věci je, že nemoc postihla Vondru ve chvíli, kdy se měla konat mimořádná čtvrteční schůze sněmovny. A na ní se měla projednávat kauza ProMoPro. Opozice tuto mimořádnou schůzi svolala kvůli údajně předražené zakázce během českého předsednictví Evropské unii pro zmiňovanou firmu. Aféra se táhne již několik měsíců, vyvolává řadu nedůvěry a negativních reakcí i spekulací, které poškozují jak samotného Alexandra Vondru, tak i ODS a potažmo celou koaliční vládu. To, že se zase oddálilo jednání, které by mohlo vnést do celé kauzy další světlo, je tedy minimálně - velmi nepříjemné.

Zaregistruj se a vyhraj. Více informací zde

K tématu:
Nemocný Vondra vyfocen na procházce. Grilování se vyhnul
Vondra onemocněl, ČSSD žádá odklad jeho grilování
Vondru budou grilovat až v červnu. Němcová: Schůze se do té doby přeruší

Asi si má sednout na vozík...
Členka výboru pro obranu a bezpečnost Jana Černochová (ODS) se však zlobí hlavně na novináře a fotografa. To, že se již podruhé podařilo Alexandra Vondru zastihnout na procházce, nepokládá za nic zvláštního. "Jakýpak záběr by asi fotografa uspokojil?! Třeba pan Vondra na infúzích, pan Vondra na vozíčku, pan Vondra v komatu?! Je to neuvěřitelný hyenismus... Že chodí? No díkybohu! Každý, kdo ví, co panu Vondrovi je, mu přeje, aby nemusel na operaci a byl z nemocnice co nejdřív doma," reagovala rozčileně pro ParlamentníListy.cz Černochová. Ostatní oslovení spolustraníci či koaliční partneři na dotaz redakce nereagovali.

Mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek Blesku poté, co poprvé Vondru zastihl na procházce mezi nemocničními pavilony v parku Vojenské nemocnice uvedl, že: "Pan ministr obrany má chronické potíže s páteří a jeho zdravotní stav se v posledních dnech rychle zhoršuje."

Paroubek: Má asi politickou nemoc
V tomto kontextu je potom zvláštní, že deník Blesk dále uvádí, že se Vondra ještě v pondělí zúčastnil schůze bezpečnostní rady státu.
Ví se také, že na konci května má ministr obrany spolu s premiérem Petrem Nečasem (ODS) naplánovanou cestu do Iráku.

Podle Jiřího Paroubka jde u Vondry zřejmě o "politickou nemoc".

SLEDUJEME téma kauza Vondra

Oficiální informace ale uvádí, že si Alexandr Vondra léčí na neurochirurgickém oddělení vojenské nemocnice vyhřezlou ploténku v oblasti krční páteře. Leží prý na nadstandardním  oddělení a nepřetržitě jej hlídají po zuby ozbrojení muži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…