I favorit občas nevyhraje, proto budu kandidovat na prezidenta, říká Zeman

31.12.2011 19:37

Předseda zamanovců Miloš Zeman se chystá na přímou volbu prezidenta, kampaň by založil na televizních diskuzích a finančními limity kampaní by si nelámal hlavu.

I favorit občas nevyhraje, proto budu kandidovat na prezidenta, říká Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Čestný předseda strany práv občanů - zemanovců Miloš Zeman se chce zúčastnit přímé volby prezidenta. Přestože před nedávnem prohlásil, že největší šanci stát se prezidentem má Jan Fischer. Proč tedy zvažuje účast na volbě? "Největší šance není totéž co jasné vítězství. Je to jako ve sportu, jsou favorité, ale občas se stane, že k překvapenív šech zúčastněných favorit nevyhraje," říká pro Právo Zeman.

Tentokrát rozhodne volič sám, jestli vás chce

Zkušenosti z nepřímé volby prezidenta se nebojí, protože při přímé volbě vás nikdo nemůže podrazit a voliče si kandidát koupit nemůže, myslí si Zeman. "Volič si prostě rozhodne, jestli vás chce nebo ne. V celé republice není tolik peněz, aby mohl podpatit osm a půl milionů voličů," dodává.

Zeman také připouští, že kdyby necítil dostatečnou podporu, volby by se neúčastnil. "Zcela jistě ano. Víte nepatřím k lidem, kteří se derou o funkci za každou cenu," říká čestný předseda zemanovců. 

Kampaň založit na televizních diskuzích

O prezidentské kampani má zcela jinou představu než ostatní, finanční limity neuznává. Mítink s občany dle jeho slov zahrnuje několik stovek občanů, zatímco jedna televizní diskuze představuje v průměru okolo půl milionu diváků. "Z toho jasně vyplývá, že bych doporučoval, aby kampaň byla založena na televizních diskuzích."

Na otázku jestli plánuje do voleb zapojit i svoji rodinu Zeman odpověděl, že nevidí důvod. "Proč zbytečně traumatizovat rodinné příslušníky v kampani, kde nejsou voleni."

Tupé škrty vlády nejsou řešení

A co můžeme v budoucnosti očekávat? Miloš Zeman jako prognostik si myslí, že se k nám přesunou ekonomické problémy, které budou způsobeny druhou vlnou recese jak v EU, tak i v USA.

"Jsou dvě varianty, na co se připravit. Buď napoměrně tupé škrty úsporné současné vlády, což není řešením, anebo na přechod od spotřeby k investicím, což je teorie, kterou propaguji už několik let," dodává Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…