Iniciativa ProAlt demonstrovala proti Jochovi

18.08.2010 11:01

Poradce premiéra Petra Nečase Roman Joch je trnem v oku mnoha lidem. Kvůli jeho ultra pravicovému vystupování se bouří iniciativa Pro Alt a Studenti proti rasismu. Společně demonstrují před úřadem vlády.

Iniciativa ProAlt demonstrovala proti Jochovi

Asi padesát lidí ze sdružení ProAlt a Studenti proti rasismu demonstrují proti tomu, že do funkce poradce premiéra pro lidská práva a zahraniční politiku má být zvolen Roman Joch, který prohlašuje, že přirozené je přitahování mužů ženami a naopak, jiné chování je "odchylkou, úchylkou", a kdo jím trpí, je "deviantní".

Joch podle svých odpůrců také obhajuje střelbu policistů do demonstrujících a pohrdá demokracií, neboť se vyjádřil pro omezení volebního práva na plátce daní, absolventy vojenské služby a ty ženy, které budou ochotné mít děti.

Jen chci, aby byl stát ke všem spravedlivý

"Kdyby tolik energie věnovali svému vzdělávání, jako věnují demonstrování, tak by nyní měli názory jako já," poznamenal Joch s tím, že ve svobodné zemi může demonstrovat každý.

Tvrdí, že hlavní slovo bude mít premiér a že bude dělat to, co mu přikáže. Zároveň se ale netají se svým názorem, že stát by se měl ke všem občanům chovat stejně. Ani některé diskriminovat, ale ani nepreferovat jiné," uvedl Joch.

Více:

Politologové se děsí Nečasova poradce pro lidská práva

Nečasův poradce: Nejsem fašista. A nejsem proti sexu

Nečasův "Antikocáb": Lidská práva znamenají omezení státní buzerace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…