Inspekce řeší Bartákovu stížnost na velvyslance na Filipínách

19.08.2011 21:05

Lékař Jaroslav Barták údajně na Filipínách násilně zadržoval mladou dívku, kterou bil a hrozil jí i smrtí. Lékař tvrdí, že podobná obvinění jsou nesmyslná, jde prý o spiknutí proti jeho osobě. Proto podal údajný tyran v bílém plášti stížnost na českého velvyslance na Filipínách

Inspekce řeší Bartákovu stížnost na velvyslance na Filipínách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

"Ano. Podal stížnost na velvyslance na Filipínách. Stížnost vyšetřuje inspekce ministerstva zahraničí," sdělil Kolář. "Je to absurdní," dodal mluvčí. Barták řekl, že se velvyslanec s jeho asistentkou seznámil a utekl s ní na ambasádu, kde s ní strávil noc.

Barták měl při cestě na Filipíny dvaadvacetiletou asistentku trýznit. Dívka před týdnem vypověděla, že ji Barták vylákal pod záminkou pracovní cesty, tam ji bil, sexuálně napadal a vyhrožoval smrtí.

Policisté teorii spiknutí nevěří

Vlivný lékař v médiích opakovaně uvedl, že celá věc je vykonstruovaná. Jedná se prý o spiknutí s cílem ho diskreditovat. "Zjistil jsem, že se proti mně spikli lidé a chtějí mě potopit," řekl Barták. Poté uvedl, že se údajným spiknutím zaobírá policejní inspekce. Náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie Martin Červíček však uvedl, že se policisté touto variantou nebudou zabývat.

Barták tvrdí, že ženy, které s ním v minulosti jezdily na zahraniční cesty, měly ve smlouvě zanesenu povinnost mít s ním pohlavní styk. Měl být uveden pod označením "osobní služby". Dvě z dívek prý byly dokonce prostitutky, uvedl Barták, který tyto ženy označil za "horizontální pracovnice".

Za sexuální služby měly ženy dostávat zvláštní odměnu ve výši 32 tisíc korun, uvedl Barták. Stejnou smlouvu prý měla i jeho bývalá asistentka, po jejímž oznámení vyšla celá aféra na povrch. "To, co řekla, to není pravda. Slečna tam totiž jela jako placená společnice. Uzavřela pracovní smlouvu, kde měla napsáno, že bude svému šéfovi poskytovat služby osobního charakteru dvakrát týdně a v zahraničí jednou denně," řekl Barták.

Šéf modřanské polikliniky už kvůli násilí na mladých ženách jednou skončil před soudem. V prosinci 2007 brutálně zbil před pražským Michnovým palácem svou asistentku Lucii Ř. Mlátil jí hlavou o kapotu auta tak silně, že málem omdlela. Lucii zachránili kolemjdoucí. Případ skončil před soudem, Lucie přijala odškodnění.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…