Inzerát ČSSD je na žalobu, tvrdí šéf Věcí veřejných John

29.04.2010 17:40

Radka Johna pobouřil inzerát ČSSD ve čtvrtečním vydání deníku Právo. V pátek prý hodlá na stranické poradě navrhnout žalobu.

Inzerát ČSSD je na žalobu, tvrdí šéf Věcí veřejných John

Sociální demokraté otiskli ve čtvrtečním Právu rozsáhlý inzerát, ve kterém kritizují stranu Věci veřejné. V pěti otázkách uvedených titulkem "Věci veřejné nebo výdělečné?" pokládají stranickým představitelům sugestivní dotazy.

Například: "Radku Johne, nestydíte se za vytunelování 430 milionů Kč z VZP?"

VÍCE SI PŘEČTĚTE ZDE:
ČSSD se ptá: Věci veřejné nebo výdělečné?

Předseda Věcí veřejných Radek John teď sociálním demokratům vrací úder. "Všechny uvedené body jsou totálně nesmyslná manipulace, lži a pomluvy. Je to výraz zoufalství sociální demokracie z toho, že jí bereme hlasy," řekl serveru ParlamentniListy.cz John.

Dotaz ohledně údajného vytunelování téměř půl miliardy korun z Všeobecné zdravotní pojišťovny, pak John označil za žalovatelný. "Opravdu se nestydím, protože jsem z VZP nikdy neměl ani jeden milion, natožpak 430. (...) To je zjevná manipulace, žalovatelný výrok," uvedl šéf Věcí veřejných.

"Navrhnuji straně Věci veřejné, abychom zažalovali tyto nesmysly a z odškodnění platili naši kampaň. Bylo by to jediné užitečné, co by sociální demokracie udělala pro společenské klima v této zemi," dodal John s tím, že žalobu navrhne v na páteční stranické poradě.

"Nikdy jsem nevytuneloval z VZP vůbec nic. Připravoval jsem časopis za deset tisíc korun měsíčně a v ČSSD to dobře vědí. Jenom lžou a šíří nenávist, protože se nás bojí," prohlásil John.

Místa prý prodává spíš ČSSD

Odmítl také další výtky sociální demokracie. "Místa na kandidátkách jsme neprodávali a ani to nejde, protože naši kandidáti jsou voleni přímou volbou." Pokud by se chtěl někdo umístit mezi nominovanými na kandidátkách, musel by podle Johna uplatit 17 tisíc členů strany, což je nemožné.

"To už je vrchol drzosti. Sociální demokraté takto zřejmě uvažují, protože sami před časem na kandidátku zařadili Olgu Zubovou, která měla do stranické pokladny přivést deset milionů korun," říká John.

Stejně tak podle Johna není pravda, že by si Michal Babák koupil pozici na druhém místě kandidátky v Jihomoravském kraji. Sociální demokraté se přitom odvolávají na rozhovor s Babákem v deníku Právo.

"Pan Michal Babák ve své naprosto nevhodné skromnosti naznačil, že kdyby nebyl sponzoroval stranu, tak by nebyl na tom místě kandidátky, kde je. To se však hluboce mýlí. Na kandidátce by byl, i kdyby stranu nesponzoroval jedinou korunou. Je to jeden z tří klíčových lidí, kteří se podíleli na tvorbě ekonomického programu a na to místo zkrátka patří," uvedl John.

Janoušek? To je jako říct, že nás sponzoruje bin Ládin

A není prý pravda ani to, že by stranu sponzoroval vlivný pražský podnikatel Roman Janoušek.

"To je stejný blábol, jako kdyby řekli, že nás sponzoruje Usáma bin Ládin nebo kdokoli jiný. S Romanem Janouškem nemáme nic společného. Lžou už, když tvrdí, že Roman Janoušek je bývalý zaměstnavatel Radka Johna. Roman Janoušek mě nikdy nezaměstnával ani jsme spolu nikdy nepodnikali," prohlásil John.

Předseda Věcí veřejných nicméně připustil, že přes současnou rétoriku ČSSD si spolupráci s touto stranou dovede představit. Musela by se ale prý zbavit lidí, jako je její předseda Jiří Paroubek.

"Říkáme, že se neušpiníme prací s politickými dinosaury. A za ty považujeme lidi typu pana Jiřího Paroubka, kteří neumí nic jiného než pomocí lží otravovat atmosféru v této zemi. Takže s panem Paroubkem si to představit opravdu nedovedu."

"Ale dovedu si představit, že se sociální demokracie očistí od pana Paroubka, tak jako se ODS očišťuje od některých dinosaurů, a pak si dovolím tvrdit, že máme s ČSSD více programových průniků, než oni sami tvrdí," řekl John.

"Nemáme program jako pravicové strany. Jsme středová strana, která má řadu průniků s programem sociální demokracie. Proto vznikly tyto plakáty, protože ohrožujeme ČSSD," dodal bývalý šéf publisticky televize Nova.

Související:
Nevolte Paroubka. A nestojí za námi Usáma, zdůraznil John

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ol

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…