Islám je jako nacismus. Nelze reformovat, varuje bojovník proti mešitám

13.11.2011 21:23

JINÝMA OČIMA V poslední době se o tématu narůstající přítomnosti muslimů v Evropě diskutuje stále intenzivněji. Jeden z nejhlasitějších odpůrců islamismu Valentin Kusák, který před téměř rokem založil sdružení AntiMešita, v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz rozebírá, co mu na islámu vadí a proč je podle něho současný evropský vývoj cestou do pekel.

Islám je jako nacismus. Nelze reformovat, varuje bojovník proti mešitám
Foto: ilustrační foto
Popisek: Bojovník proti mešitám v ČR Valentin Kusák

Evropa se podle Kusáka stále více islamizuje, v mnoha zemích se v již v praxi zavádí islámské právo šaría a muslimové stupňují své požadavky a nejvíc to prý odnášejí původní obyvatelé. V České republice podle něho není situace zdaleka tolik vyhrocená, ale právě proto je třeba se problému postavit zavčasu.

Psali jsme:


Studenti se mnou konzultují své školní práce

Valentina Kusáka k jeho veřejným občanským aktivitám podle jeho slov vedla především obava o budoucnost naší země. „V České republice stojíme v boji proti islamizaci na startovní čáře. Na Západě začali s masovým přijímáním imigrantů v šedesátých letech a nyní v roce 2011 jsou zděšeni. Hlavním impulsem, který inicioval mé současné úsilí, byla informace v  srpnu 2010, že v Hradci Králové chtějí muslimové postavit mešitu," líčil redakci začátky svých aktivit Kusák.

„Jedním z nejdůležitějších úkolů, který si nyní kladu za cíl, je udělat z problematiky nebezpečí islamizace "celospolečenskou otázku" jako je zdravotnictví, důchody, podpora v nezaměstnanosti. Myslím, že v roce 2010 se hodně změnilo a v médiích se otázky islamizace začaly diskutovat, i když zde samozřejmě stále je mnoho médií, které této problematice nedávají žádný prostor. Velký zájem vidím třeba na Facebooku nebo ve spoustě podpůrných emailů, co mi chodí," sdělil ParlamentnímListům.cz předseda AntiMešity a dodal, že se na něho dokonce v poslední době obrátili tři studenti s žádostmi, aby byl jejich konzultantem při závěrečných pracech na školách.

K tématu:

  • Mešity odmítá Klaus i většina Čechů. Muslimové zuří
  • Tabu padá. Prezident Klaus v odporu proti mešitám není sám

  • Muslim je nereformovatelný stejně jako nacista

    Odpověď na otázku, zda existují i přesvědčením umírnění muslimové, není podle Kusáka vůbec jednoznačná. „Islám je nereformovatelný. Člověk, který islám vyznává se vším, co k němu patří, umírněný být nemůže. Přesto se najdou muslimové, kteří se označují za umírněné. Problém je v tom, že za umírněnými muslimy, kteří v ČR mohou být, přijdou muslimové další, kteří už umírnění nebudou. A v této souvislosti je nutné pochopit, že „zapřisáhlých" nacistů bylo zpočátku také málo a zvěrstva druhé světové války vznikla proto, že desítky milionů „umírněných" Němců mlčely. Tato asociace plně platí pro muslimy a nebezpečí islamizace," vysvětluje Kusák.

    Islamofilové vnucují svůj názor většinové společnosti

    Odpůrce mešit na našem území také okomentoval říjnový zákaz jím spolupořádané debaty na Vysoké škole ekonomické. Podle něho by měl být takový bezprecedentní zákaz demokratické diskuse potrestán a měl by být výzvou především pro politiky, kteří mají jako volení zástupci lidu dohlížet na to, že nejsou pošlapávány občanské svobody.

    Čtěte také: Nečasovu poradci zakázali mluvit ve škole. Ministr Dobeš: Totalita


    „Politici by měli spatřovat v zákazu diskuze nebezpečí ohrožení svobody slova a co víc, měli by si uvědomit, že islamisté - včetně dr. Ostřanského z Orientálního ústavu Akademie věd - se snaží prosadit své názory na úkor většiny společnosti. Čím dřív se proti vyhrožování ze strany muslimů a lidí jako je dr. Ostřanský zasáhne, tím lépe. Máme se bát kvůli islamofilům promluvit? Já myslím, že ne. Já rozhodně mluvit budu," říká pro redakci Kusák.

    V posledním roce na veřejnost začaly pronikat určité vnitřní neshody v českých muslimských organizacích, o kterých psal hlavně konvertita k islámu Lukáš Lhoťan. Na jedné straně podle Kusáka stojí Muneeb Hassan Alrawi (předseda Ústředí muslimských obcí - pozn. red.), který má pod palcem přísun peněz ze Saudské Arábie a od jiných států a na druhé straně stojí zmiňovaný Lhoťan, který chce mít také určitý podíl na moci.

    K tématu: Zabíjejte ženy! hlásají muslimové v Čechách. Jeden z nich promluvil


    „Lhoťan ještě v roce 2010 podával pod hlavičkou agresivní muslimské organizace Libertas Independent Agency trestní oznámení na Miloše Zemana, prohlášení proti prezidentu Klausovi a stěžoval si na senátory, kteří dle něho nejsou dost promuslimští. V polovině loňského prosince najednou obrátil a začal publikovat články odhalující nekalosti v muslimských nadacích, obcích, mešitách. Začal se prezentovat jako demokratický muslim. Uvidíme, jak to Lhoťan ve skutečnosti myslí," sděluje redakci Valentin Kusák.

    Labouristé „importovali" muslimy, aby jim vyhráli volby

    Za současným vývojem podle něho stojí hlavně vstřícná politika Evropské unie vůči muslimským imigrantům: „Na úrovni vedení EU začaly vznikat instituce, zaměstnávající stovky lidí, které se začaly zaobírat koexistencí Evropy a islámu. Tyto tendence, které podporují muslimy na úkor původních obyvatel, se nadále rozšiřují a žádný obrat k lepšímu není vidět."

    Psali jsme: Mladý křesťanský demokrat: Islám je násilné a zlé náboženství


    Podle Kusáka všechno samozřejmě nezpůsobila jen unie. Častým je třeba uvažování politických stran, jak se za pomoci muslimů udržet u moci. „Imigranti mohou pomoci některé politické straně vyhrát volby, pokud jim ta strana půjde na ruku. Typickým příkladem jsou třeba britští labouristé a katastrofální situace s muslimy ve Velké Británii," sděluje serveru ParlamentníListy.cz bojovník proti mešitám.

    Islámu je vlastní agrese a podmanění cizích území

    Problematická je také podle něho ochota muslimů žít v demokratických systémech. „Jestliže použijeme liberalismus a demokracii vůči neliberálním a nedemokratickým muslimům, tito nás zničí. Muslimové nemají vrozeno, že vůči demokratickému a vstřícnému chování se mají také chovat demokraticky a vstřícně. Muslimům a islámu je vlastní agrese a snaha o podmanění si kultur a území, kam vkročí - tzn. i Evropy a její křesťansko-židovské kultury," dodává Kusák.


    Čtěte také:

  • EU zahájila příliv 56 milionů nových muslimů. ČR se nemůže bránit
  • Právník: Brusel může přerozdělovat imigranty. I k nám
  • Oberfalzer: Nechci, aby v Česku byly kostelíky zastíněny minarety
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Radim Panenka

    PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

    Porodnost

    Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

    14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

    Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…