Jak dodržet předsevzetí

15.12.2015 0:00

Manuál na předsevzetí aneb letos to dodržíte.

Jak dodržet předsevzetí
Foto: dodavatel TZ
Popisek: vánoce

Dát si předsevzetí? Pro každého z nás je novoroční předsevzetí tím pravým důvodem, proč s něčím přestat nebo začít. Pokud hledáte odpověď na to, jak to letos zvládnout a dodržet, je jasné, že sami jste to nezvládli a letos hledáte zaručené tipy. Pár jich máme! Držte se manuálu a dosáhnete, čeho si zamanete.

Už víte, že odkládání nějakého předsevzetí na další a další týden nezabírá a po čase se jen dostáváte do zbytečného stresu a depresí, že jste nevydrželi. Důvodem je totiž nedostatek silné vůle, disciplíny a sebeovládání. „Proto, abychom dokázali plnit stanovené cíle, je třeba být v celkové harmonii, v emoční i fyzické rovnováze, která výrazně ovlivňuje stav mysli a duše. Tedy i naše soustředění na stanovené cíle a přání,“ popisuje terapeutka Romana Kotěrová, odbornice na Bachovu terapii.  

Šestero pro větší úspěch.

  1. Abychom maximalizovali šanci na úspěch, je jasné, že stačí předsevzetí jedno. Určitě jedno velké a případně jedno dvě malé, které vnitřně cítíte, že to je to, v čem jste se našli a chcete vytrvat. Tvrdé odříkání nikdy nevydržíte.
  2. Musí to být vaše rozhodnutí a musíte mít pozitivní motivaci.
  3. Musí se to slučovat s vaším životním stylem. Asi těžko budete denně cvičit na saxofon, když odcházíte v 7 ráno do práce a vracíte se v osm večer. Pokud tedy nebydlíte na samotě.
  4. Úspěch budete mít především s předsevzetím, která vedou k lepšímu zdraví či spokojenosti.
  5. Ale i ten musí být reálný. Je možné zhubnout 30 kg za měsíc?
  6. Nejdůležitější ze všeho ale je vůle, proto na ní zapracujte ještě dříve, než se zavážete změnit si život k lepšímu.

Posilte vůli, naučte se disciplíně a sebeovládání.

Pakliže nedokážeme vytrvat, bojujeme se slabou vůlí, máme problémy se sebeovládáním či disciplínou, vždy nám něco chybí. Je tedy třeba chybějící složku doplnit. Vezměte na pomoc rostliny -       skrývají totiž vibrace, které odpovídají vibracím lidské duše a jejím pocitům a emocím. Použití správných rostlin ve formě esencí dokáže navodit ztracenou rovnováhu a klid. Zkuste tedy letos vzít na pomoc Bachovy květové esence - podpoří vás v rozhodnutí, pomohou dojít k vytčenému cíli a pomohou také s posílením silné vůle. Zároveň dodají i vyšší sebevědomí a sebedůvěru, která pramení právě z prvních úspěchů a dodržování stanoveného plánu.

Vezměte na pomoc techniku…

Pomocníků není nikdy dost, proto jásejte – známe pomocníky, kteří vás už nikdy nenechají ve štychu. Pokud vezmete na pomoc některou z jednoduchých aplikací, bude pro vás dodržování cílů mnohem jednodušší a zábavnější. Hubnete? Aplikace Calorie Counter – My FitnessPal počítá kalorie a její výhodou je nejen snadné ovládání, ale i to, že má v databázi potravin snad vše, nač si vzpomenete. Chcete jíst zdravěji? NutriAtlas.cz vám ukáže, jaká éčka právě jíte a co vám mohou způsobit. Díky čárovému kódu budete hned v obraze. Pokud chcete cvičit, vyzkoušejte aplikaci 7 Minute Workout. Každý den vám nabídne sedmi minutovou sestavu cviků – a neříkejte, že nemáte denně sedm minut času. Sleep calculator vás zase vzbudí přesně ve fází, kdy pro vás vstávání bude nejsnazší a nejpříjemnější.                                                                                                  

…i přírodu.

Pokud máte pocit, že potřebujete detailně poradit a svá přání a pocity zkonzultovat, je vhodné zajít ke zkušenému terapeutovi, který vám jednak poradí při výběru správné květové esence či rovnou připraví individuální esenci na míru,“ radí terapeutka Romana Kotěrová a dodává: „Správný terapeut přistupuje ke klientovi velice individuálně, respektuje jeho pocity a požadavky. Měl by nabídnout komplexní pomoc s cílem být v celkové harmonii. Protože naše fyzická kondice, naše zdraví, fyzické a mentální aktivity a vztahy jsou odrazem naší psychiky a velice úzce spolu souvisí.“

Při výběru pomocníků z řady Bachových esencí záleží na druhu předsevzetí a na našem konkrétním problému s nedodržováním vytčeného cíle. Inspirovat se můžete v malém přehledu, se kterým terapeut pracuje, případně požádat o pomoc lékárníka, který má k dispozici již hotové kombinované esence, např. esence Štíhlá linie, pomáhá přímo s udržením linie, s rozhodnutím zdravě žít a posílením silné vůle či kombinovaná esence Stop – Smoke upevňuje rozhodnutí přestat kouřit, posiluje vůli a dopomáhá dosažení cíle.

Habr/hornbeam – podporuje silnou vůli, abychom skutečně začali a neodkládali

Hořeček/gentian – pro vytrvání, abychom se nevzdávali při prvním neúspěchu nebo jen malém pokroku

Poupě jírovce/Chestnut bud – abychom se poučili z předchozích pokusů zakončených neúspěchem, abychom se znovu nevrátili do starých zlozvyků.

Netýkavka/impatients – pro získání dostatečné trpělivosti, kterou mnozí brzy ztrácejí. Nebo si můžeme vybrat z hotových kombinací, které jsou pro mnohé dostupnější. Nejsme u nich závislý na poradě s odborníkem a jsou k dostání v lékárnách. Můžou být i doplňkem k individuální esenci.

No řekněte – nebylo by skvělé se našimi předsevzetími řídit po celý rok?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …