Jak si zvolit správné fitness centrum?

04.06.2012 0:00

Udělali jste již první velký krok do neznáma a rozhodli jste se začít pravidelně cvičit. Čeká Vás nyní krok druhý – vybrat si to správné fitness centrum. Pár rad do hledání:

Jak si zvolit správné fitness centrum?
Foto:
Popisek:

LOKALITA – bývá jedním z nejdůležitějších faktorů. Pokud centrum není poblíž Vaší práce nebo bydliště, nebo ho nemáte pravidelně cestou např. na nákupy, tak buďte opatrní. Najít si čas cvičit pro Vás bude oříšek vždy – nepřidávejte k tomu zbytečně další hodinu na cestu tam a zase zpátky.

CENA – nemyslete jen na celkovou cenu („Tolik?!?“), ale na poměr ceny a hodnoty, kterou vytěžíte. Levné centrum, kde si ale připlatíte za sprchu, za ručník, za zámek, a nemá skoro žádný personál ani vybavení k dispozici, bude nakonec v efektu „dražší,“ protože za málo peněz dostanete ještě méně hodnoty.

PERSONÁL – je jen otázka času, než budete potřebovat pomoc nebo radu. Nevíte jak začít, chytla Vás křeč v lýtku, chcete poradit, co si dát k jídlu po cvičení, nebo se Vám jen něco ztratilo a potřebujete pomoct to najít. Posuďte předem personál centra, jak kvantitu (má klub dostatek recepčních, uklízečů, trenérů?) tak kvalitu (jsou ochotní, usměvaví, přístupní?).

ZÁZEMÍ – nakonec samozřejmě posuďte, zda klub nabízí vše, co je pro Vás důležité, např.:
  • Je k dispozici dostatek kardio trenažerů, nebo se na něj stojí fronty?
  • Má klub dostatek činek ve váze, kterou budete používat, nebo je musíte hledat poválené po klubu nebo jsou dokonce rozkradené?
  • Je klub čistý, nebo jsou zalepené stroje od potu a chuchvalce prachu v rozích?
  • Jsou posilovací stroje dobře udržované, nebo je potrhané polstrování a vržou?
  • Je v klubu mrtvo (není oblíbený) nebo naopak moc plno (budete stát fronty)?

A poslední řada – dejte na intuici. Cítíte se v klubu dobře? To bude dost záležet i na tom, co do centra chodí za lidi. Dokážete si představit, že si tam najdete přátele, a budete tam s nimi rádi trávit čas? Pokud nikoliv, nakonec tam stejně chodit nebudete. Hodně štěstí!
Tip redakce - vyzkoušejte kluby www.holmesplace.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…