Jak vybrat vhodný školní batoh pro vaši ratolest?

05.05.2015 0:00

Batoh či aktovka vašeho malého školáka či školačku doprovází po většinu dne. Vyplatí se proto vybrat takové školní zavazadlo, které nejen dobře poslouží svému účelu, ale navíc si ho vaše dítě zamiluje. Jaké nároky byste měli při výběru uplatňovat?

Jak vybrat vhodný školní batoh pro vaši ratolest?
Foto: thinkstock - playnet fotobanka
Popisek: škola

Kvalitní a pohodlný materiál je základ

I když vybrat školní zavazadlo není žádná věda, přeci jen existuje několik kritérií, podle kterých bychom se měli rozhodovat. Předně by školní brašna měla splňovat to, co je jejím hlavním úkolem – tedy poskytnout dostatečně velký a přehledně členěný úložný prostor pro sešity, nějakou tu učebnici, svačinu a také samozřejmě penál a další školní potřeby.

Ovšem nestačí takový prostor jen poskytnout. Vybraná brašna musí také něco vydržet – neměla by se pod náporem povinné školní výbavy zhroutit či zdeformovat. Z toho důvodu byste se měli poohlédnout po batohu či aktovce vyrobené z kvalitních, pevných a zdravotně nezávadných materiálů. Dát přednost levné alternativě pochybného vzhledu i kvality se totiž ve výsledku nevyplatí ani finančně, jak by se mohlo na první pohled zdát. Při koupi sice můžete mít dobrý pocit z ušetřených peněz, ovšem jen do doby, kdy takový výrobek záhy vypoví službu a začne se ničit – v tom lepším případě. V tom horším může vinou špatného anatomického tvarování a nedostatečné výztuže ničit záda vašeho dítěte. Tady platí, že nikdo není tak bohatý, aby si mohl dovolit kupovat levné věci, pokud jde o zdraví naše i našich dětí. Funkční a pohodlný batoh vysoké kvality vydrží déle a na zdraví nezanechá žádnou újmu, a tak se vám vaše investice určitě navrátí.

Bezpečně za všech okolností

Zvláště menší děti bývají často rozverné a nepozorné, proto každý milující a starostlivý rodič ocení kromě funkčnosti i bezpečnostní prvky. Těmi jsou kvalitní batohy rovněž vybaveny. Tyto ochranné prvky zajistí, že dítě bude dobře vidět např. během přecházení přes přechod či ve tmě, zkrátka kdekoliv a kdykoliv, když je třeba dávat si větší pozor na vlastní bezpečí. Například česko-švýcarská společnost Leasyn nabízí školní aktovky a batohy s velkou plošnou výměrou vysoce aktivních reflexních bezpečnostních prvků, umístěných na všech stranách výrobků.

Pro užitek i na parádu

Kromě kvality, funkčnosti, pohodlí a zdravotní nezávadnosti, které při výběru hlídají spíše rodiče, je tu také ještě jedno neméně důležité kritérium, které si hlídají spíše malí zákazníci. Školní batoh se musí také líbit – přeci jen bude vašemu potomkovi dělat společnost velkou část dne i při přípravě na další školní den. Při hledání toho pravého školního zavazadla doporučujeme držet se moderního, zároveň však i nadčasového designu.

V dnešní době bývají u dětí oblíbené batohy i jiné školní pomůcky s motivy hrdinů populárních amerických seriálů. Taková výbava se může zdát jako trefa do černého, dokonce i děti samotné se často za takovou koupi přimlouvají. Mějte však na paměti, že dětské touhy bývají velmi vrtkavé. Co letí jednu sezónu, nemusí být tak žhavé sezónu následující. Navíc uvážíte-li, s jakou intenzitou chrlí americká studia nové a nové seriály, je jasné, že kupování batohu několikrát do roka v závislosti na tom, který seriál aktuálně frčí nejvíce, není příliš ideální.

V rámci kompromisu můžete dítěti dopřát módní trendy na drobnější školní výbavě, která vás nebude stát tolik peněz. Při výběru batohu a dražších položek ale raději vsaďte na osvědčenou klasiku. Ta totiž neomrzí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …