Jakl není Hájek a nefandí nacistům, brání se kandidát na prezidenta

27.08.2012 15:38

Jeden z kandidátů na prezidenta Ladislav Jakl se na svém webu snaží vyvrátit některé polopravdy, které o něm prý mezi voliči kolují. Autor článku Bohumír Žídek je rozebral.

Jakl není Hájek a nefandí nacistům, brání se kandidát na prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

První polopravdou či mýtem má být zaměňování Jakla s Petrem Hájkem. „Objevují se tvrzení, že člověk, který popírá evoluci, nemůže na prezidentskou funkci ani pomyslet. Všechny, kdo jsou tohoto názoru, bych rád zdvořile upozornil, že výrokem „Já z opice rozhodně nepocházím“ proslul vicekancléř Petr Hájek. Byl to rovněž Petr Hájek, který zpochybnil oficiální verzi událostí z 11. září 2001. Ať už si o těchto názorech myslíte cokoliv, bylo by rozhodně nespravedlivé, vyčítat je někomu, kdo je nikdy nevyslovil,“ píše autor.

Rozhodně prý také Jakl nefandí neonacistům. „Chtít svobodu projevu pro všechny a odmítat zavírání kohokoliv včetně neonacistů na základě jejího uplatňování, NEZNAMENÁ vyjadřovat souhlas s myšlenkami neonacistů nebo kterékoliv jiné perzekuované skupiny,“ vysvětluje Žídek.

Rozhodně také není Jakl odpůrcem shromažďování, není odborníkem na všechno, je obhájcem svobody jednotlivce a podle svých slov také vychoval romské dítě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…