Jakl pro Tachecí: Nejsem hradní provokatér

01.09.2011 9:49

Tajemník prezident republiky Ladislav Jakl byl nedávno kritizován za to, že poskytl rozhovor do knihy, jejímž autorem je manažer neonacistické kapely. On sám to prý nevěděl a bavil by se téměř s kýmkoli. Svoboda projevu by podle něj měla být absolutní. Řekl to v rozhovoru Barbory Tachecí v MF DNES.

Jakl pro Tachecí: Nejsem hradní provokatér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

Změny Ladislav Jakl jakožto konzervativec moc rád nemá. „Určitě nejsem hradní a určitě nejsem provokatér v prvoplánovém slova smyslu. A měnit věci? Opatrně s těmi změnami, jsem spíš člověk konzervativnější, radši třikrát měřit než jednou řezat," říká.

Zakážeme kuchyňské nože?

Ve vládě by rád viděl Petra Macha, sám by už do politiky nechtěl. Ale Václav Klaus by tam podle něj po skončení prezidentského období skončit neměl, přestože pro něj by to si bylo lepší. „Z pohledu české veřejnosti by asi takový Klaus ještě vhod přišel," myslí si Jakl.

Související:
Jakl dal rozhovor manažerovi neonacistické kapely. Prověrky se nebojí

Pokud by věděl, že člověk, který byl spojen s knihou, v níž vyšel rozhovor s ním, obviněn z rasismu, nepřijal by ho. Přesto je zastáncem absolutního práva svobody projevu a férové limity si představit nedovede. „Ve společnosti budou vždy lidé, kteří se budou bát svobody. A řeknou, že by se měly zakázat kuchyňské nože, protože nejvíc vražd bylo spácháno právě jimi," tvrdí v rozhovoru pro MfD.

Čtěte dále:
Ladislav Jakl: K tématu Schwarzenberg - Bátora
Jakl: Je skandální, že se MF Dnes dostává do policejních spisů
Spílat ve vší parádě se může jenom ve vládě, píše Jakl
Ladislav Jakl: Jak ze mě novináři udělali nácka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…