Jančík pro ČT: Počkám si na to, s čím policie znovu přijde

17.01.2011 16:04

Bývalý starosta Prahy 5 Milan Jančík je nadšený z toho, že státní zástupce vyhověl jeho stížnosti a stíhání jeho osoby zastavil. „Přišlo mi to jako výborná zpráva, která hovoří o tom, že v této zemi stále existuje právní režim,“ uvedl Jančík v rozhovoru pro Českou televizi (ČT).

Jančík pro ČT: Počkám si na to, s čím policie znovu přijde

„Jsem rád, že zvítězilo právo a ne nějaká dojmologie. Policii jsem i nadále připravený vysvětlit jakékoliv věci k šetření a podpořit tak vyjasnění kauzy," řekl dále Jančík v rozhovoru pro ČT24.

Dále zopakoval, že má čisté svědomí a ručí také za všechny zaměstnance úřadu městské části a radní, kteří o případu věděli.

Jančíka dokonce nepřekvapila ani informace, že státní zástupce sice na jednu stranu konstatoval, že nynější usnesení policie o zahájení trestního stíhání je nepřezkoumatelné, a tudíž nezákonné, ale na stranu druhou uložil zároveň policejnímu orgánu, aby ve věci opětovně jednal a rozhodl.

„Počkáme si na to, s čím policie přijde. Já jsem nedávno na tiskové konferenci podrobně informoval novináře o všech aspektech naší stížnosti. Nyní jsem rád, že veškeré spekulace opozice nebyly potvrzeny a jsem přesvědčen o tom, že kauza bude brzy definitivně uzavřena," sdělil dále exstarosta.  

Soud by měl vydat platební výměr

Znovu připomněl problém Agentury Praha 5, která stále dluží městské šest a půl miliónu korun. "Na to jsem já, ještě v době, kdy jsem byl starostou městské části, podal žalobu k obvodnímu soudu Prahy 5. Teď jde o to, aby soud rozhodl o tom, aby byl platební výměr agentuře doručen a agentura tento dluh po všech vzájemných zápočtech zaplatila," dodal.

Bývalý starosta Prahy 5 Milan Jančík čelil obvinění, že s Agenturou Praha 5 neoprávněně uzavřel smlouvu o postoupení pohledávek za víc než 63 milionů korun a agentura si díky tomu měla neoprávněně přijít na 4,4 milionu korun. Bývalý starosta navíc podle policie jednal bez předchozího schválení zastupitelstva, které je v takových případech nutné. V případě opětovného obvinění a odsouzení Jančíkovi hrozí dva roky až deset let vězení.

Jančík již dříve zmínil, že považuje toto obvinění za absurdní. Prý souhlas úředně nepotřeboval a zastupitelé navíc o všech jeho krocích věděli. Zejména ti opoziční ale uvedli, že jim byly materiály o činnosti agentury pouze předloženy, aby je vzali na vědomí.

"V žádném případě bych si nedovolil obejít zastupitelstvo, nezakládá se to na pravdě. Všechny dokumenty jsou policii k dispozici. Naprosto vylučuji jakékoli spojování mé osoby s Agenturou Praha 5 a absolutně odmítám, že bych v ní měl jakýkoli podíl," řekl také Jančík nedávno.

Čtěte:

Státní zástupce zrušil Jančíkovo obvinění

Po bývalém starostovi Jančíkovi jde protikorupční policie

Jančík k obvinění: Jsem vytažen jako králík z klobouku

Foto: Hans Štembera + Zbyněk Pecák

reklama

autor: olb

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…