Jandák: ČSSD hrozí, že prosere volby. Líbí se mi Bátora

14.08.2011 18:57

Poslanec ČSSD a stínový ministr kultury Vítězslav Jandák je silně znepokojen poměry, které panují v této zemi. Na rozdíl od mnohých politiků se bývalý herec nebojí říct naplno svůj názor. Zastává se například Ladislava Bátory, personálního šéfa ministerstva školství, po jehož odvolání volají mnozí politici, včetně ministra financí Miroslava Kalouska. Jandák rovněž vyzval svou sociální demokracii, aby začala dělat "lidovou politiku", jinak prohraje volby.

Jandák: ČSSD hrozí, že prosere volby. Líbí se mi Bátora

Jandák je přesvědčen, že lidé v České republice si přestávájí vážit tradiční hodnot. „Směřuje to k velkému průseru, lidi na tradiční hodnoty kašlou. Já jsem hrdý na to, že jsem Čech a jsem národovec a hrdě se k tomu hlásím," uvedl Jandák pro ParlamentníListy.cz.

Bátora neřekl nic špatného

Zároveň se zastal Ladislava Bátory, vysokého úředníka z ministerstva školství. Bátora je personálním ředitelem ministerstva školství a rovněž předsedou konzervativního sdružení Akce D.O.S.T., které podporují prezidentovi spolupracovníci Hájek a Jakl a na jehož přednáškách vystupují významné pravicové osobnosti jako politolog Alexandr Tomský a poradce premiéra Roman Joch.

Kritici především z řad ČSSD, TOP 09 a Zelených Bátorovi vyčítají jeho údajnou fašistickou minulost a rovněž je dráždí, že se Bátora po boku prezidenta republiky a pražského arcibiskupa ohradil proti záštitě pražského primátora nad proběhlým gay festivalem Prague Pride. Protestoval i proti tomu, že Klause a Hájka odsoudily ambasády 13 zemí, které tak zasáhly do vývoje v ČR.

Akce D.O.S.T. velvyslanci USA: Nepodporujte akci gayů. Urážíte tím Reagana

„Netvrdím, že s panem Bátorou souhlasím naprosto ve všem, ale když jsem četl jeho vyjádření, tak tam není nic, co by mě nějak pobuřovalo, nebo mi vadilo. Je stejně jako já hrdý na svůj národ. Nechápu, proč z něj média a někteří politici dělají zrůdu a fašistu. Zřejmě to bude tím, že mnohá média jsou pravdoláskařská. Přijde mi, že existence lidí, kteří lpějí na tomto národu, se holt někomu nehodí," prohlásil pro ParlamentníListy.cz Jandák.

Čtěte také:
Ještě bude veselo. Peake chce, aby si Bátora dával pozor na ústa
Nečasi, odvolejte Bátoru, žádá znovu ČSSD
Kalousek pohrozil odchodem z vlády. Kvůli „fašounovi" Bátorovi
Gayové fandí levici, myslí si Bátora

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

Ministr školství Josef Dobeš (VV) nepřipouští Bátorovo odvolání, neboť to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí nemůže udělat. Bátoru naopak pověřil personální restrukturalizací ministerstva, díky které by měl úřad ušetřit na platech 23 procent svých zaměstnanců.

Jandák se zastal i vicekancléře Petra Hájka, který označil homosexualitu za deviaci. „Nemusím sice souhlasit, ale pan Hájek má právo na svůj názor, stejně jako každý občan této země. Chtěli jsme demokracii, máme ji, tak právo na názor má každý," dodal bývalý herec.

Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek
Petr Hájek: Jsem kryptofašista. Doznávám se

Češství se vytrácí

Jandák zaútočil i na ČSSD. „Mě překvapuje ČSSD a politika některých jejích členů. Protože musíme začít něco dělat pro lidi. Když nebudeme chtít dělat lidovou politiku, tak prostě volby, promiňte mi, prosereme. Dopadneme jako zelený Liška, který své lidi honí po lesích. Jsem vlastenec a sociální demokrat, náš národ má historii a můžeme na ní být hrdí, tak nemusíme lézt našim spřáteleným zemím do zadku. Mohlo by to dopadnout tak, že zavřeme jaderné elektrárny," míní Jandák. Na dotaz, jak se staví k názorům svého poslance zaslaný SMS zprávou nikdo z vedení strany nereagoval.

Podle politika z jihu Čech se trochu vrací doba. „Kdysi se ženská jmenovala Hermína Nowak. Za obrození se z ní stala Nováková a dneska jsou zase ultramoderní slečny, kterým "-ová" svých matek a babiček zřejmě nepřijde moderní. Z husitů se dělají lupiči a když si přečtete učebnici dějepisu, není tam o národní hrdosti nic," zlobí se Jandák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…