Jasné slovo od Nečase: Podporujeme na Hrad knížete

15.01.2013 10:43

ODS se v úterý po jednání grémia rozhodla jednoznačně vyjádřit k volbě prezidenta a vyslovit svou podporu do druhého kola. Předseda strany Petr Nečas na brífinku uvedl, že strana podporuje kandidáta TOP 09 Karla Schwarzenberga. Podle Nečase je to jediná logická varianta.

Jasné slovo od Nečase: Podporujeme na Hrad knížete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

„Považujeme za přirozené, že podpoříme do druhého kola Karla Schwarzenberga,“ uvedl před novináři Petr Nečas. Podle něj je nezbytné podpořit pravicového kandidáta. Podobná praxe je podle něj obvyklá i při senátních volbách, kdy ODS v případě neúspěchu vlastního adepta podporuje pravicové kandidáty.     

Grémium ODS prý řešilo i velmi neuspokojivý výsledek stranického kandidáta Přemysla Sobotky. Konkrétní závěry jednání však předseda Nečas nesdělil. „Všechno klíčové jsme řekli už v sobotu a není k tomu co dodávat,“ uvedl Petr Nečas.

Další dotaz směřoval na chystané sněmovní jednání o nedůvěře vládě, které iniciovala opozice v souvislosti s prezidentskou amnestií. „Názory opozice musí zaznít, ale my všichni samozřejmě budeme hlasovat proti vyslovení nedůvěry,“ uvedl k tomu předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…