Ječmínek podal na Sazku insolvenční návrh

21.03.2011 11:23

Místopředseda představenstva Sazky Roman Ječmínek podal na firmu insolvenční návrh. Současně navrhuje, aby úpadek byl řešen její reorganizací.

Ječmínek podal na Sazku insolvenční návrh

Situace v loterijní společnosti Sazka se mění každým dnem. Zatímco trafiky a řada čerpacích stanic začaly odpojovat terminály Sazky, neboť se  bojí toho, že loterijní společnost zbankrotuje a přijdou o složenou kauci až 70 tisíc korun, tak místopředseda představenstva Sazky Roman Ječmínek podal na firmu insolvenční návrh. Současně navrhuje, aby úpadek byl řešen její reorganizací.

Sazka je přitom v insolvenčním řízení již od ledna. Na na počátku minulého týdne přiznala, že nemá peníze na vyplacení velkých výher ve Sportce. Ředitel Sazky Aleš Hušák si ale problémy nepřipouští. Spoléhá se na údajně dohodnutý úvěr. Ten chce zastavit majetkem a dokonce i logem Sazky. „Zahájení jednání o insolvenčním návrhu na Sazku Městský soud v Praze začátkem března stanovil na 21. dubna," připomněla v této souvislosti dnes ráno Česká televize.

Už předtím ale z benzínek mobilní operátoři vypnuli dobíjení na terminálech. Přesto vládce Sazky Aleš Hušák tvrdí, že se nic neděje. „Celý ten příběh je o krátkodobém výpadku likvidity, který je běžný u všech velkých společností," řekl v lednu 2011 generální ředitel Sazky Aleš Hušák. Nyní je prý v nemocnici, neboť se údajně zhroutil.

Hušák popírá, že by měla Sazka problémy

Hušák už v lednu popíral více než miliardovou pohledávku podnikatele Radovana Vítka. "Není to pravda, žádné pohledávky neexistují, pane redaktore, neexistují. Je třeba tyto věci studovat," podotkl. Mezitím se ovšem přihlásilo dalších dvanáct věřitelů.

Není podle Hušáka pravdou ani  to, že by za Sazku vyjednával jeho dlouholetý přítel Martin Ulčák. Ten přitom bojuje o ovládnutí Sazky a vyjednával třeba i s podnikatelem Vítkem.  

Sazka splácí miliardou ročně dluhy za vysočanskou O2 arenu. Podle České televize se poslední mezinárodní hokejový zápas odehrál loni v říjnu a z Arény hodlá odejít hokejová Slavia. Kvůli vysokému nájmu.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …