Jentschke Stöcklová (ČSSD): Kateřina Valachová je kvalitní kandidátkou na ministryni

05.06.2015 19:49

Oranžový klub vítá nominaci Kateřiny Valachové na post ministryně školství

Jentschke Stöcklová (ČSSD): Kateřina Valachová je kvalitní kandidátkou na ministryni
Foto: Oranžový klub
Popisek: Oranžový klub

Oranžový klub vítá, že se premiér Bohuslav Sobotka rozhodl na uvolněnou pozici ministra školství nominovat Kateřinu Valachovou, členku Oranžového klubu a tím opět zvýšit podíl žen ve vládě.

„Kateřina Valachová je bezpochyby kvalitní kandidátkou na ministryni, oceňujeme, že se premiér její nominací explicitně přihlásil k dlouhodobému cíli sociální demokracie, kterým je zvyšování podíl žen v politice a zejména pak ve vysokých funkcích,“ říká předsedkyně Oranžového klubu Zuzana Jentschke Stöcklová. Podle ní by bylo ale chybou redukovat Valachové nominaci jen na to, že je žena: „Valachová je především schopnou manažerkou s bohatými zkušenostmi se státní správou a splňuje i celou řadu dalších nároků, které by měly být na osobu ministra nebo ministryně kladeny.“

Nominace Kateřiny Valachové je dalším z argumentů proti hlasům, které tvrdí, že v české politice není dostatek schopných žen, které by mohly obsazovat vrcholná místa. I to, že premiér Sobotka předem avizoval, že se zaměří především na kandidátky na uvolněné místo v čele ministerstva školství, svědčí o tom, že takové ženy v České republice jsou, jen je třeba jim dát šanci se prosadit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…