KSČM vyhrála demokraticky. Teď se proti ní brojí, stěžuje si komunista

26.12.2012 17:20

Krajskému zastupiteli za KSČM Jiřímu Valentovi vadí, jak jeho straně někteří občané nepřejí volební úspěchy. Připomíná jim tak, že v době po jimi vytoužené revoluci nastal tvrdý kapitalismus a za dob jeho mládí odkývali studenti vše, co ti současní dnes.

KSČM vyhrála demokraticky. Teď se proti ní brojí, stěžuje si komunista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

"Nejefektivněji aplikovanou zbraní odpůrců socialismu, sociální rovnosti a spravedlnosti jsou protestní akce mladých lidí, středo či vysokoškoláků, kteří ještě neměli "tu čest" plně zažít, absorbovat a zvnitřnit si" výdobytky" politické a sociální reality," tvrdí Valenta. Přitom mladí lidé jsou podle něj ti nejvíce ovlivnitelní, což dokazuje i na příkladu ze svých mladých let. "Z dob vlastní středoškolské docházky, datující se do poloviny osmdesátých let si ještě pamatuji, jak stačilo velice málo a zásadní názory jsme společně se spolužáky proměnili "ze dne na den", a to třeba i jen proto, aby se zrovna nemuselo jít do školy," dodává.

Revoluce podle něj ale nejvíce postihla ty, kteří ji sami podporovali: "Lid, který požadoval reformy "reálného socialismu" směrem k větší dávce volnosti a občanské svobody, obdržel za svoji snahu od koryfejů politického převratu pouze bezohledný až brutálně asociální kapitalismus." Proto tak nechápe ty, kteří stále zůstávají orientovaní pravicově a komunistické straně její úspěch nepřejí, i když vyhrála demokratickým způsobem volby ve dvou krajích. "Jenže toto pojetí demokracie se u nás nenosí, přičemž z některých míst dokonce explicitně zaznívá, že je tomu, rozuměj: nástupu komunistů a levice obecně, třeba zabránit za každou cenu," stěžuje si Valenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…