Kalousek: Havlovo letiště bude za 15 milionů. Hrdě říkám: Jsme připraveni

13.01.2012 6:26

Přejmenování Letiště Praha na Letiště Václava Havla bude stát deset až patnáct milionů korun. Dnešním Hospodářským novinám (HN) to řekl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). S nápadem přejmenovat pražské letiště přišel režisér Fero Fenič. Jeho iniciativu podpořilo podpisy již více než 80.000 lidí. Vláda zatím debatu o přejmenování letiště odložila na jaro. Chce dál postupovat se souhlasem rodiny exprezidenta.

Kalousek: Havlovo letiště bude za 15 milionů. Hrdě říkám: Jsme připraveni
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v České televizi

"Bude-li si to většina politické reprezentace a větší část společnosti přát, mohu hrdě říci, že jsme, jako majoritní akcionář, připraveni. Známe náklady, jsme připraveni technicky," řekl deníku Kalousek. Odkaz Václava Havla podle něj nestojí a nepadá s tím, jak se bude jmenovat letiště. "Jsem ale přesvědčen, že kdybyste se zeptali Václava Havla, řekl by vám, že je mu to jedno," řekl dnešním HN ministr.

Letiště už s tím počítá

Státní akciová společnost Letiště Praha se na změnu názvu již připravuje. Koncem minulého roku si zaregistrovala ochrannou známku se jménem bývalého prezidenta - Václav Havel Prague International Airport.


Ve světě nese jméno významných státníků řada letišť. Tím nejznámějším je asi letiště Johna Fitzgeralda Kennedyho v New Yorku. Toto jméno dostalo již 24. prosince 1963, tedy zhruba měsíc po Kennedyho smrti.


Bývalý československý a český prezident Havel zemřel ve věku 75 let v neděli 18. prosince na své chalupě v Hrádečku na Trutnovsku.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, nep

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…