Kalousek byl u výslechu

15.11.2012 12:44

Protikorupční policisté více než dvě hodiny ve čtvrtek vyslýchali ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) kvůli kauze Vidnava. Jde o nákup vily, kterou si za 29 milionů korun opatřil stát, aby z ní udělal detenční ústav, ale dlouho na to chyběly peníze. Podle Kalouska se však neodehrál žádný zločin, protože stát vilu pořád vlastní. Informuje o tom deník Právo.

Kalousek byl u výslechu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

„Za finanční prostředky státu byla do majetku státu pořízena nemovitost. Z hlediska majetkového účetnictví státu se nestalo nic jiného, než že se snížila položka oběžné prostředky, tedy peníze, a zvýšila se položka hmotná aktiva, tedy nemovitý majetek, a výsledek je nula,“ podotkl Kalousek. „Ten barák nikdo neukradl, je ve vlastnictví státu a hovořit v tomto případě o způsobené škodě je holý nesmysl, který mi nejde do hlavy,“ poznamenal dále ministr.

Stíhaní museli vědět, že je stát bez peněz

Za koupi objektu jsou trestně stíháni bývalý šéf Vězeňské služby ČR Luděk Kula a také František Steiner, někdejší ekonomický náměstek exministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS), neboť podle názoru policie museli vědět, že stát nebude mít finanční prostředky na přebudování vily.

Kvůli kauze Vidnava policisté v minulých dnech vyslýchali i Stanislava Grosse (ČSSD), Jiřího Paroubka (LEV 21) a Mirka Topolánka (ODS). Své k případu řekl i současný stínový premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…