Kalousek je pro nás tragédií, říká véčkař Račok

22.01.2012 16:35

Člen Věcí veřejných Ladislav Račok kritizuje postup ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) v daňové politice. Podle něj Kalousek jen slepě škrtá a zvyšuje daně.

Kalousek je pro nás tragédií, říká véčkař Račok
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v České televizi

„Je přeci všeobecně známo, že 70% státních příjmů tvoří živnostníci, malý a střední podnikatelé. Je to ekonomická krev této země. Zastavením průtoku této krve se zastaví vše, a začne odumírat,“ píše Račok.

Podpora ekonomiky je nutná

Račok se opřel do TOP 09 kvůli snaze přijmout za každou cenu euro a ratifikovat novou evropskou smlouvu – podle něj je to zrada naší země a neschopnost chránit české ekonomické zájmy.

„Zřejmě tomu nerozumím nejen já, ale i ekonomové nejenom u nás, ale i ve světě, kteří jednoznačně tvrdí, že podporou ekonomiky je přímá podpora podnikatelským subjektům zejména ve snížení daňové zátěže z odvodů ze zisku, a další daňové prorůstová opatření, která by měla vést zejména ke snížení nezaměstnanosti a sociálního napětí,“ napsal Račok.

Podle člena VV by taková politika vedla k předejití sociálně-patologických jevů, což se teď žádném případě nedaří a vláda společnost spíš rozděluje. „Jak již bylo mnohokrát napsáno, pro tuto zem je přítomnost Kalouska ve funkci ministra financí České republiky pro tuto republiku tragédií, a je to tragédií a smrtící i pro samotnou vládu premiéra Petra Nečase,“ myslí si autor.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…