Kalousek má tři zbraně. Mezi lidi je ale prý nenosí

09.06.2012 13:23

Ministr financí Miroslav Kalousek se sice vyžívá ve vypjatých situacích, nikdy by ho však nenapadlo chodit po ulici ozbrojen. Od devadesátých let sice má zbrojní průkaz a vlastní tři střelné zbraně, jedná se ale spíše o sběratelské lahůdky, které by prý použil jen doma, pokud by byla ohrožena jeho rodina.

Kalousek má tři zbraně. Mezi lidi je ale prý nenosí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před ministerstvem financí demonstrovali občané proti Miroslavu Kalouskovi

„Mám Glock 38, s nímž střílí newyorkská policie, či Mauser Luger 9 mm,“ přiznal pro server Lidovky.cz ministr. Kromě toho ještě vlastní 38 single ročník 51 Zbrojovka Brno. Podle ministra jsou to poměrně unikátní zbraně. To prý naznačuje i účel, za jakým si je pořídil.

Zásadně chodím beze zbraně. Střelné

„Zásadně nechodím ozbrojen,“ ujišťuje. „Tedy pokud nepočítáte kapesní nůž, to se snad ale za zbraň ani označit nedá,“ myslí si. Ačkoliv má zbraň pouze doma, myslí si, že pokud by byla ohrožena jeho rodina, dokázal by některou ze svých zbraní použít. „Dovedu si představit, že doma bych střílel,“ připouští.

Redaktor serveru Lidovky.cz připomněl, že imunita chrání poslance i před kontrolou sněmovní ochranky, takže je klidně možné, že někteří poslanci chodí po sněmovně s pistolí v kapse. Z toho však Kalousek strach nemá. „Jako jestli se bojím, že by mě kolega Tejc třeba zastřelil? To ne, to by bylo nedůstojné. Nikdy jsem nechodil ozbrojen a věřím, že i kolegové do práce nechodí se zbraněmi,“ věří ministr financí.

Podle zjištění Lidovky.cz vlastní zbraň každý šestý poslanec. Výzkum provedli po odhalení, že poslanec David Rath byl při zatýkání se sedmimilionovým úplatkem vyzbrojen pistolí a teleskopickým obuškem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…