Kalousek u Jana Krause. Divačce hrůzou vstávaly vlasy

23.10.2010 6:30

Zpěvák a nově také komunální politik Jan Kalousek, modelka Vlaďka Erbová a propagátorka nové vlny erotiky Libuše Konopová se představili v páteční Show Jana Krause.

Kalousek u Jana Krause. Divačce hrůzou vstávaly vlasy

Jan Kalousek, muzikant a nezávislý na kandidátce ODS, byl v pořadí třetím politickým hostem late night show televize Prima. Tím prvním se stal ministr dopravy Vít Bárta hájící barvy Věcí veřejných a jako druhý se u Jana Krause ukázal bývalý guvernér České národní banky a nominant TOP 09 na pražského primátora Zdeněk Tůma.

I když rozhovor trval pár minut, moderátor Kraus stihl položit necelou dvacítku otázek. Co se politických názorů týká, divák se toho příliš nedozvěděl. "Jak se tedy projevuje vaše politická orientace?" vyzvídal Kraus. "Jsem vyhraněně pravicový," reagoval Kalousek. "A jak se to projevuje, to třeba máte doma věšák umístěný vpravo, nebo jak?" smál se Kraus. Kalousek mlčel. "Co vás vlastně přivedlo do politiky," zněl další dotaz. "Já jsem se chtěl setkat s kmotry, já mám rád ty literární a tak jsem jich chtěl alespoň pár vidět na živo," opáčil s nadsázkou Kalousek a Kraus vybouchl smíchy.



"Prosím vás, tam je problém potkat nějakýho kmotra? Já si spíš myslím, že je problém kmotra nepotkat." Následujícím tématem byla moderátorova snaha vydolovat z přítomného hosta to, co chystá v nové pozici komunálního politika a pražského zastupitele měnit. "Já budu používat zdravý rozum," zamyslel se Kalousek a Kraus ostentativně upadl ze židle. "Cože? To byla fráze jako prase. Tak co konkrétně? Co, řekněte nám."

Z Kalouska však nevypadlo ani slovo. Nepříliš pozitivně pro něho vyzněla i snaha vysvětlit, v čem je vlastně konzervativní a "vyhraněný". "Víte co, třeba když jdu nakupovat a nenajdu pastu, zubní pastu, kterou používám, tak jsem nesvůj. Jsem takový konzervativní." Jan Kraus se nedočkal odpovědi ani na to, koho v klubu občanských demokratů Jan Kalousek nemusí. "Já je vlastně ani neznám. Jen pár, z novin, ale abych je hodnotil, a navíc takhle, to určitě ne."

"Kalousek se až příliš snažil zapadnout do obrazu ODS - jakožto liberálně konzervativní strany. Přitom o své korektnosti nedokázal diváky přesvědčit tak, jako v předchozích dílech Tůma, ani je nerozesmál jako Bárta," hodnotil televizní účinkování politolog Miloš Polák.




Názory diváků ihned po skončení vysílání byly omnoho tvrdší. "Kalousek byl vážně trapnej, na toho se nešlo dívat," uvedl jeden z nich na oficiálním profilu Show Jana Krause. "Hrůzou mi vstávaly vlasy na hlavě, co pan občanský demokrat předváděl," napsala jiná uživatelka.


Jan Kraus a ParlamentníListy.cz 

K Janu Kalouskovi:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …