Kalousek v klubu kokotů: Vyznejme svůj kokotismus

26.08.2011 10:20

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP09) loni v květnu označil pár členů z české pirátské strany za kokoty. Na hlavu ministra se následně snesla vlna kritiky za jeho vulgarismus, ale našli se i lidé, kteří jeho výroky pochopili jako nadsázku a aby ho podpořili, založili klub kokotů. Miroslav Kalousek se zde stal „Arcikokotem.“

Kalousek v klubu kokotů: Vyznejme svůj kokotismus

Kalousek své loňské vyjádření k aktivistům podával v nadsázce s tím, že to byli mladí lidé, kteří sami mluvili jako dlaždiči. Neopomněl přitom označit za kokota i sám sebe a stal se neoficiálním předsedou klubu kokotů, který vznikl na jeho podporu. Po roce existence se příznivci klubu opět sešli a to v klubu Lávka v Praze. Informuje o tom server Týden.cz

Napřed si musíte přiznat, že jste kokot

Ve čtvrtek v podvečer dorazilo do klubu něco přes dvacet kokotů, aby si spolu popovídali. Někteří z nich na sobě měli i nezbytné modré tričko příznivců klubu, ti pak dostali pivo zdarma. Dorazil např. bývalý poslanec TOP09 Pavel Severa, dnes generální sekretář TOP09.

Kalousek setkání zahájil citací z modly kokotů - knihy Xaviera Crementa Dost bylo kokotů: "Jeden pořádný kokot dokáže bez problémů udržovat deset až dvacet lidí ve stavu neustálého napětí, nepřátelství, provinění a nejistoty. Mezi oběťmi kokotů najdeme mnoho neurotiků a lidí trpících depresemi." Svou řeč pak ministr financí zakončil modlitbou: "Zamysleme se nad sebou a vyznejme svůj kokotismus..."

Během večera se také zrodil nápad uspořádat v budoucnu pochod kokotů Prahou, který by se měl odehrát někdy kolem prvního května, ale ne přímo prvního, aby bylo patrné, že jeho účastníci jsou opravdu kokoti.

Související:

Sejde se Kalouskův Klub kokotů. Pozvánky rozeslány

Kalousek hrdě nosí tričko Klubu kokotů. Pochopí jen vzdělaný kokot 

TOP 09 podporuje Kalouska, založila Klub kokotů 


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…