Kampaň zelených: Žádné buřty s pivem, ale kondomy a čaj

01.05.2010 6:34

My si voliče za levné pivo nekupujeme, říkají zelení. V kampani se Strana zelených spoléhá na zelený čaj a prezervativy.

Kampaň zelených: Žádné buřty s pivem, ale kondomy a čaj

Strana zelených se ohledně předvolebních dárků drží sortimentu, který ji před čtyřmi roky vynesl do Poslanecké sněmovny. Takže zatímco se velké strany předhání, která na mítincích vytočí více sudů piva, u stánků zelených se rozdávají prezervativy a zelený čaj.

Stejně jako při kampani v roce 2006 i letos doprovází balíčky s prezervativy humorné slogany „Politika s nasazením!" či "Odpovědnost v každé pozici".

„My naše voliče na pivo za dvě koruny nelákáme," rýpl si do kampaně sociálních demokratů mluvčí zelených René Kubášek. „Možná, že někde v krajích, se nějaké to občerstvení příležitostně objeví, ale spíš si dokážu představit čajovnu, než výčep," řekl v rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz.

Trička a tašky

Zelení navíc po vzoru TOP 09 či ODS připravují nový sortiment do svého obchodu. Novinkou mají být trička a tašky, jejichž design navrhovali mladí umělci. „V menším množství budeme rozdávat i zelené zápalky a tužky, jako v roce 2006," doplnil Kubášek.

Úplnou novinkou v kampani je čtyřiadvacetihodinový maratón předsedy strany Ondřeje Lišky. Kampaň zahájil Liška v sobotu ráno ve vestibulu metra Dejvická a po nočním turné po pražských klubech kampaň zakončí v nedělních časných hodinách.

"Chceme tímto způsobem ukázat, že Strana zelených má ke svým voličům blízko, a že předvolební kampaň lze dělat netradičním a zajímavým způsobem," řekl k tomu lídr pražské kandidátky zelených Liška.

Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …