Kandidátka na starostku Mohelnice má strach, že ji zastřelí Véčkař

21.10.2010 13:05

Nevídaný spád nabralo povolební handrkování o rozdělení moci v Mohelnici na Šumpersku. Kandidátka na starostku desetitisícového města Jana Zwyrtek Hamplová (Nezávislí) tvrdí, že jí zástupce mohelnických Věcí veřejných Martin Vaňourek vyhrožuje zastřelením, a kvůli obavám o svůj život kontaktovala policii.

Kandidátka na starostku Mohelnice má strach, že ji zastřelí Véčkař

Údajný budoucí vrah se nařčení směje a na setkání s vyšetřujícími orgány se těší.

Podle Hamplové došlo k výhrůžkám v poslední SMS zprávě, kterých si ve středu 20. října večer vyměnila s Vaňourkem několik. Zpráva ve znění: „Jasně, máme noční střelby a máme super terče - jednu kandidátku," je prý nátlakem, který má vítězku mohelnických komunálních voleb odradit od snahy dohodnout ve městě koalici za účasti Nezávislých. Ti sice získali nejvíc zastupitelských mandátů, ale v tuto chvíli nemají jisté vůbec nic.

„Mne text SMS neskutečně zaskočil, a protože jednání o koalici jsou velmi napjatá právě kvůli působení zástupců Věcí veřejných na mohelnické scéně, musím přiznat, že mi nebylo dobře po těle. Už v minulosti jsem čelila vážným výhrůžkám, v prvních volbách v roce 1998 mne dokonce hlídala policie," řekla k večernímu incidentu Jana Zwyrtek Hamplová, která po poradě s blízkými podala kvůli údajnému vyhrožování oznámení orgánům činným v trestním řízení. Jak uvedla, motiv zastrašování pramení ze snahy Věcí veřejných dosadit svého člověka na místo starosty a ona je tou překážkou, kterou je potřeba odstranit.

Byl tam smajlík, hájí se Vaňourek

Šéf Věcí veřejných v Mohelnici Martin Vaňourek má za to, že obvinění z vyhrožování zastřelením je snahou Hamplové o větší mediální zviditelnění, protože se jí nedaří dohodnout se s ostatními politickými partnery. Celou věc přirovnal k přísloví o hynoucí kobyle, která kolem sebe nejvíc kope. „Na setkání s policií se opravdu těším. Je s podivem, že takovéhle trestní oznámení je schopná podat advokátka, to podle mně vypovídá leccos o její soudnosti. Na konci té zprávy byl symbol smajlíka, který snad dnes každý chápe jako zlehčení předchozích slov," vysvětluje Martin Vaňourek (VV).

Hamplová podle něj neunesla, že s ní Věci veřejné se ziskem dvou zastupitelských křesel hned po oznámení výsledků odmítly spolupracovat. „Jednání se vedou, ale výsledek zatím žádný není. Za nás mohu říct, že s Nezávislými spolupracovat nebudeme a pokud tak učiní i ostatní politické subjekty, které získaly mandáty, je možné sestavit většinovou koalici i bez jejich účasti," podotknul Vaňourek.

Kandidátka mohelnických Nezávislých získala v komunálních volbách 7 mandátů a její první dáma absolutně nejvyšší počet hlasů. Po dlouholeté vládě zcela propadla ODS, která nasadila jako jedničku bývalého starostu Kavříka, souzeného za nezákonné nakládání s městským majetkem. Neuspěla ani sociální demokracie.

Více:

Těžká rána pro ODS v Mohelnici, souzený Kavřík jde od válu 

Foto: hnutinezavisli.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Kočárek

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…