Klasnová kritizuje gay saunu v prostorách městské části

15.11.2011 12:23

Na zastupitelstvu Prahy 1 se promítaly erotické snímky. Obrázky souložících mužů se začerněnými intimními partiemi chtěla zastupitelka a poslankyně Kateřina Klasnová (VV) poukázat na podnik, který v prostorách patřících městské části provozuje saunu a posilovnu pro homosexuály. Podle Klasnové Sauna Babylonia v Martinské ulici ve skutečnosti gayům nabízí sexuální služby. Po vedení Prahy 1 proto chce, aby smlouvu vypovědělo.

Klasnová kritizuje gay saunu v prostorách městské části
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Klasnová na věc upozornila při interpelacích starosty. V nájemních smlouvách na městské nebytové prostory je podle ní uvedeno, že v nich nesmí být nabízeny sexuální služby. I když se podnik oficiálně vydává za saunu, posilovnu a bar, ve skutečnosti v něm jde podle Klasnové o sex.

Podstatné začernila

Aby svá slova doložila, nechala zastupitelům promítnout na obrazovku fotografie mužů v sexuálních pozicích. "To podstatné jsem, bohužel, začernila," okomentovala obrázky Klasnová. Promítání vyvolalo u zastupitelů veselí. "Omlouvám se, pokud jsem někoho šokovala," dodala zastupitelka.

Nad promítnutými obrázky se pozastavil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09), na zasedání zastupitelstva podle něj nepatří. Řekl, že radnice již do podniku poslala kontrolu. "Obrázky, které jste tu promítala, tam nezjistila," podotkl. To neznamená, že Klasnová nemá pravdu, dodal. Slíbil proto zorganizovat novou kontrolu, která by měla pochybnosti vyvrátit.

Sauna má podle svých webových stránek otevřeno od 14:00 do 03:00. Návštěvníkům kromě sauny a posilovny nabízí relaxační kabinky, "prostornou odpočívárnu s videem" a bar "k příjemnému posezení s přáteli nebo navázání nových známostí". Mladí muži do 23 let mají slevu na vstupném.

Čtěte také:
Nový občanský zákoník je homofobní, tvrdí Dienstbier z ČSSD
Nový "občan" opomíjí registrované partnerství, vyčetl Dientsbier Pospíšilovi

reklama

autor: joh

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…