Klaus má angínu, omezí kvůli tomu program

27.09.2011 14:02

Prezident Václav Klaus se doma léčí s angínou, a omezí proto svůj nejbližší program. Ve středu se zřejmě nezúčastní svatováclavské pouti a bohoslužby ke svátku sv. Václava. Na dotaz ČTK to dnes řekla manželka prezidenta Livia Klausová.

Klaus má angínu, omezí kvůli tomu program
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Mluvčí prezidenta Radim Ochvat ČTK sdělil, že se Klaus kvůli nemoci nezúčastní dnešní prezentace knihy o katedrále svatého Víta, kde se měl objevit s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou. O případných dalších změnách v programu podle něj Hrad teprve bude informovat.

Choří si doma, říká manželka

Klausová ČTK řekla, že prezident má těžkou angínu a bere antibiotika. "Po hodně dlouhé době si choří doma," poznamenala. Prezident s manželkou se měli ve středu zúčastnit ve Staré Boleslavi tradiční svatováclavské pouti, která je hlavní akcí státního svátku Dne české státnosti. Slavnostní poutní mši na Mariánském náměstí bude sloužit pražský arcibiskup Dominik Duka. Prezident se pouti 28. září tradičně účastní.

V pátek a v sobotu by měl prezident vést českou delegaci na summitu Evropské unie ve Varšavě, který je věnován Východnímu partnerství EU. Pokud by se akce nemohl zúčastnit, musel by ho zřejmě zastoupit některý z vládních činitelů. Klausovo zdraví média naposledy sledovala před třemi lety, když podstoupil operaci kyčelního kloubu.

Psali jsme:
Reklama na ČT zůstane jen na dvou programech. Klaus souhlasil

Nestačí jen „Klaustoříkal“. Pehe k euru a narcisovi Klausovi

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…