Klaus nás ještě překvapí, řekl tajuplně Hájek

30.09.2010 5:12

Lidé.cz a ParlamentníListy.cz přinesly exkluzivní online chat s vicekancléřem prezidenta republiky Petrem Hájkem, dlouholetým spolupracovníkem Václava Klause, kritikem ekologických iniciativ a odpůrcem Evropské unie.

Klaus nás ještě překvapí, řekl tajuplně Hájek

Otázky se hodně točily kolem Evropské unie. Jeden z diskutujících se například zeptal, proč se Hájek negativně staví k EU a co konkrétně mu provedla. „Mně nic. Je nebezpečná pro naši zem a pro Evropu," reagoval vicekancléř. EU podle něho nesměřuje nikam, protože už není. Je to jenom evropské protosocialistické totalitářství.

Evropská unie se rozpadne

Oficiální rozpad EU podle něho nastane: „Dřív než si myslíte, odpověděl bych, kdybych byl voličem knížete Schwarzenberga. Obávám se, že to bude dlouhé a bolestivé," ironizoval slogan TOP 09 Hájek.

Schengenský prostor je v jeho očích zločin. Prý je to, jako když bydlíte v domě, kde si na noc nesmíte zavřít dveře. „Miluji svou vlast, a nechci, aby po tisíci letech se musel svatý Václav obracet v hrobě," řekl k tomu, proč je proti EU.  Situace v unii se podle něho vyhrotí natolik, že dojde k postupným bankrotům jednotlivých členských států a rozpadu evropské měny.

Hájek je proti zavedení eura v ČR, neboť je prý proti všemu, co vede k likvidaci České republiky a zbídačení jejích občanů. Na dotaz, proč za komunistů všechno fungovalo, reagoval Hájek: „V diktatuře vždycky všechno funguje. Uvidíte, jak brzo to bude klapat i v EU."

Modlím se znovuzrození ODS

Co se týče domácí politiky, tak povodňovou daň považuje trik. Není prý ani o daních, ani o povodních, jen o penězích. Katolík Hájek se modlí za znovuzrození ODS. Vládní škrty bez skutečných strukturálních reforem považuje za čistou destrukci. „A pokud jde o vládu, snažím se věřit, že to, co říká, myslí vážně. U Petra Nečase bych tomu snad i věřil," dodal.

Srovnával i Havla a Klause: „Václav Havel je obraz. Ikona, pod kterou se schovají všichni levičáci, co se již spojili. Václav Klaus je politik. Nelze se za něho schovat. Toho si na něm vážím." „Václava Havla si vážím za vše, co udělal pro naši zemi na počátku 90. let. Nikdo jiný tady v té chvíli nebyl. Jeho amnestie patřila už k tragickým omylům," dodal k Havlovi.

Klaus nás ještě překvapí

Diskutující se vicekancléře ptali hodně i na jeho vztah k prezidentovi. Na dotaz, jak se mu spolupracuje s hlavou státu, odpověděl: „Skvěle. Je to jako obsluha jaderného reaktoru." Po skončení svého prezidentského mandátu Klaus prý do důchodu určitě nepůjde. „Myslím, že nás všechny ještě překvapí," prozradil Hájek. Na otázku, „jak dlouho bude mít vládu náš pan prezident", odpověděl: „Až vyhraje parlamentní volby s nějakou politickou stranou".

Na kritiku toho, že prezident otevřel výrobnu cigaret firmy Phillip Morris, reagoval: „Buď musí stát výrobu a distribuci cigaret zakázat, nebo jde o stejný průmyslový obor, jako je výroba sýrů, sladkostí, masa, a všeho ostatního, protože nezdravé je úplně všechno. Já, coby občan, jsem vrcholně zhnusen, že se stát takto pokrytecky vyhrazuje jen proti jednomu průmyslovému odvětví".

Co se týče marihuany, tak je pro něj přípustná jakožto léčivá bylina a jako významná rostlina a v tradičním léčitelství, jako měkká droga však ne.

Fotovoltaika - Bursíkův zločin

Pokud jde o bojovníky proti globálního oteplování, tak jde podle Hájka o čistý byznys napojený na ultralevicové politické hnutí. Počasí na Zemi se prý odvíjí od slunečních cyklů a člověk na to nemůže mít vliv i kdyby se sebevíc snažil. „Fotovoltaika je Bursíkův zločin v přímém přenosu. Jakákoli občanská sebeobrana je přípustná," řekl dále k ekologii.

Hájkovi se líbí aktivity Miloše Zemana v boji s kůrovcem na Šumavě. „Je to určitě záslužnější, než se vyčerpávat v boji za ztracenou politickou stranu nebo četbou knih na Vysočině. Držím mu palce," míní Hájek. Na otázku, co říká tomu,že ekologové dávají přednost žábám a jiným živočichům před lidmi, odpověděl: „Každý dává přednost tomu, z čeho pochází".

Nový světový řád a 11. září

Demokracie je podle Hájka již po smrti. Nový světový řád, tedy světová vláda, je podle něho cestou do otroctví.

Dostalo se i na 11. září: „Nesmíte číst tisk, řekl jsem, že 11.září v New Yorku v žádném případě nemohlo proběhnout tak, jak nám to do hlavy vypálila média. Čtu i něco jiného než média hlavního proudu, například Parlamentní listy, nebo jiné nezávislé internetové a další zdroje. Jeden z nejbližších poradců prezidenta Obamy, který má na 11.září podobný názor jako já, dostal z Bílého domu padáka." Za hysterií kolem prasečí chřipky podle něho stály peníze - do něčí kapsy.

  • Hájek: Možná nás čeká bratrská pomoc vojsk Evropského svazu 
  • Klaus: Hitler neuspěl, Německo ale Evropu ovládlo přes EU

  • Europoslanec Farage: Klaus je největším státníkem Evropy

  • U Hájka hrdě vlaje vlajka jižanské Konfederace

  • Hájek: Havel je neomarxista a ČT prototypem svazáctví

  • reklama

    autor: Lukáš Petřík

    Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

    Můžete definovat, co je dezinformace?

    Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

    9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

    Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…