Klaus přijel do Varů. Marek Eben mu podkuřoval, láteří novinář

02.07.2011 10:23

Bavič a moderátor Marek Eben byl prý na včerejším zahájení filmového festivalu v Karlových Varech prý až protivně proklausovský v kritice EU.

Klaus přijel do Varů. Marek Eben mu podkuřoval, láteří novinář

Jednou z hlavních tváří zahájení filmového festivalu v Karlových Varech se opět stal bavič a moderátor Marek Eben. Komentátor serveru Aktuálně.cz Kamil Fila nenechal na populárním moderátorovi nit suchou. Prý stárne, což je přirozené, ale co je horší, stále více mluví jako prezident Václav Klaus, který na festival také zavítal.

„Celý úvodní výstup spočíval v tom, že se rozvíjela historka o tom, co by se stalo, kdyby k nám přiletěli nějací mimozemšťané, kteří by chtěli natáčet filmy. A jak by vznikla jakási filmová unie na Jupiteru, kam by se posílalo 80 procent všech tržeb, a z toho bychom pak mohli žádat o grant," popisuje Ebenovo počínání Fiala.

SLEDUJEME téma MFF Karlovy Vary

Není koncepce pro granty

Z úslužnosti, kterou projevoval Eben, ale i prezident filmového festivalu Jiří Bartoška, který Klausovi děkoval, autorovi prý až trnulo. Přitom prezident přitom nebyl zdaleka jediným politikem, který na festival přijel. Jak upozorňuje bulvární Blesk, do Varů zavítal i bývalý středočeský hejtman Petr Bendl (ODS) s přítelkyní.

Fila dále kritizuje, že filmaři si dodnes nebyli schopni připravit návrh konkrétního seznamu pravidel, jak udílet granty na jednotlivé projekty a jak pohlídat, aby byly účelně vynaloženy. Nabízí se však otázka, zda podobné koncepty nemají připravovat především politikové.

Související:
Miliony létají vzduchem, Karlovy Vary nadávají na Bartošku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…