Klaus skončil v čínském bistru, čtenáři ho posílají do Šluknova

12.09.2011 23:18

Václav Klaus pobývá v Karlových Varech tak často, že jeho přítomnost již není pro většinu zdejších občanů ničím výjimečným. Díky autogramiádě, kterou uspořádal na začátku svého čtyřdenního pobytu v Karlovarském kraji, se s ním mohl sejít prakticky kdokoliv a dokonce si s ním popovídat. Pořádný rozruch ale vyvolal, když se poté odebral se svým doprovodem do čínského bistra v blízkosti magistrátu.

Klaus skončil v čínském bistru, čtenáři ho posílají do Šluknova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Klausovu autogramiádu využily především jeho ctitelky, které si v jednom z karlovarských knihkupectví nechaly podepsat jeho knížky, nejvíce tu poslední: „Zápisky z cest."

Vlídný a dokonale upravený prezident se například podepisoval paní Marii, která zdůrazňovala, že nic jiného, než jeho knížky nečte. To pan prezident ocenil a k podpisu do knížky velkoryse přidal i svoji fotografii.

V knihkupectví vznikla malá fronta, další hlouček zvědavců postával před obchodem, kde vyhrávala jazzová kapela. Kdyby ale kolem neparkovalo několik černých limuzín, těžko  by někoho napadlo, že uvnitř pobývá samotná hlava státu.



Z řečí, které vedli postávající, bylo zřejmé, že ne každý je z návštěvy prezidenta nadšený. Nejvíce se lidí pozastavovali nad četností doprovodu. Faktem je, že počet členů ochranky konkuroval počtu lidí, žádajících autogram.

Nejvíce se mezi veřejností diskutovalo o tom, že prezident Klaus navštíví zdevastované lázně Kyselka, s jakým záměrem, to však zůstává předmětem nejrůznějších spekulací. Leccos naznačuje skutečnost, že tisková konference se bude konat před touto návštěvou a nikoliv až po ní.

U nás v Kocourkově?

Kritikou se ostatně netají ani naši čtenáři, v diskusích prezidenta posílají spíše než do lázeňského trojúhelníku do šluknovského výběžku. Čtenářka Jana se například podivuje:" Na severu Čech je pomalu občanská válka a prezident si rozdává autogramy. No to je možné opravdu jen u nás v Kocourkově. Vlastně ani v Kocourkově by to možné nebylo."

K věci:
Klaus vyzval k razanci na severu. Rath: Ať vyrazí v tanku s Hájkem
Sledujeme téma Šluknovsko

Nutno však podotknout, že prezidenta s  výjimkou příjemné autogramiády a jednoho ze zápasů  mistrovství Evropy ve volejbale, nečeká nic moc příjemného. Kde jsou ty časy, kdy zde ve volbách suverénně vyhrávala ODS? V těch posledních prohrála, co se dá a musela ve větších městech, včetně Karlových Varech, opustit radnice.

Kraj nyní suverénně ovládají sociální demokraté s KSČM. Idyla nepanuje ani v lázních,  zatímco Karlovy Vary bojují s pověstí ruské gubernie, v sousedních lázeňských městech Jáchymov a Kyselka připomínají někdejší proslulost již pouhé ruiny.



Možná právě proto využíval prezident každou minutu volna před náročným programem a část krásného letního odpoledne trávil se svým spolupracovníkem Jaklem nikoliv  na karlovarském magistrátu, ale na předzahrádce čínského bistra v jeho blízkosti. Zde ho exkluzívně zachytil náš fotoreportér.

Foto: Pavel Buchta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…