Klaus zve na Hrad šéfy koaličních stran

14.04.2011 6:32

Prezident Václav Klaus se dnes dopoledne na Pražském hradě sejde s předsedou ODS Petrem Nečasem, TOP 09 Karlem Schwarzenbergem a VV Radkem Johnem. Budou řešit současnou vládní krizi.

Klaus zve na Hrad šéfy koaličních stran

Klaus ve středu večer řekl, že je nutné jednat o tom, jak a zda vůbec pokračovat v současné vládní sestavě. Důvěra v kabinet je podle něj vážně narušena. Reagoval tak na informace o nahrávce, která má dokládat, že se ODS podílela na vnitrostranickém puči ve Věcech veřejných. 

Po schůzce na Hradě by měli zástupci koaličních stran jednat mezi sebou. Dohodli se na tom na středečním večerním jednání, které skončilo po více než čtyřech hodinách bez jasného výsledku. 

Středa večer:
Kalousek: Jednáme. Jsem optimista. Pokračování ve čtvrtek

Vodu zčeřila nahrávka
Prezident má od pondělí na stole rezignaci ministra dopravy Víta Bárty a také návrhy na odvolání ministra školství Josefa Dobeše a ministra vnitra Johna. S podpisem dokumentů, které by znamenaly odchod všech tří politiků VV, čeká. Podmiňuje ho tím, že mu premiér Nečas představí plán dalšího fungování kabinetu. Všechny tři koaliční strany zdůrazňují, že chtějí přes spory dále spolupracovat. 

Na nahrávce, kterou ve středu odpoledne zveřejnil server Týden.cz, poslankyně Kristýna Kočí naznačuje, že na krizi Věcí veřejných a potažmo celé vlády se od loňska podílela ODS. Kočí tvrdí, že v rozhovorech "záměrně potvrzovala a dále rozvíjela spekulativní informace", které šíří její bývalí kolegové z VV

SLEDUJEME téma vládní krize

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, nep

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…