Klub ODS nominoval do čela sněmovny Němcovou

22.06.2010 14:21

Na krátkém brífinku řekli dnes představitelé poslaneckého klubu občanských demokratů to, co již bylo dopředu známo. Totiž, že nominovali do vedení dolní komory Miroslavu Němcovou.

Klub ODS nominoval do čela sněmovny Němcovou

Předseda ODS Petr Nečas dnes s předsedou poslaneckého klubu Petrem Tluchořem představili Miroslavu Němcovou. Tu strana nominovala do čela Poslanecké sněmovny.

„Klub ODS dnes jednomylsně na návrh grémia ODS nominoval Miroslavu Němcovou na pozici předsedkyně PS. Nominujeme na tuto pozici kvalitního a respektovaného člověka, který je schopen sněmovnu řídit a představuje jednoznačně pozitivní posun v budování dobré pověsti Poslanecké sněmovny," řekl Nečas.

Jednání v klubu o nominaci bylo podle něj věcné a klidné.

„Byli bychom velmi rádi, aby Poslanecká sněmovna nabrala jiný kurs, než předcházející. Aby se tu jednalo ve vší slušnosti a korektnosti a abychom tak došli i ke snížení místopředsedů ve sněmovně," doplnil Nečase předseda poslaneckého klubu Petr Tluchoř.  

Nominaci ČSSD budou respektovat

Šéf ODS ještě doplnil, že bude respektovat právo ČSSD na nominaci jejich kandidáta, tedy Lubomíra Zaorálka. „Ale volit jej nebudeme," dodal k tomu.

Sama Němcová řekla, že toto vyslovení důvěry ze strany svých stranických kolegů bere velmi vážně a váží si ho. Dodala také, že pokud se stane předsedkyní, nemíní se stěhovat z poslanecké ubytovny v Nerudově ulici do služební vily a je také přesvědčena, že může žít bez přidělené ochranky.

Němcová dosud působila jako první místopředsedkyně sněmovny a krátce před volbami stanula v jejím čele. Nahradila tehdy svého předchůdce Miloslava Vlčka (ČSSD), který rezignoval kvůli aféře s půjčkou a údajně zneužitou dotací.

Čtěte také:
ČSSD: Přes Zaorálka nejede vlak. Musí být předsedou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …