Kníže označil Kalouska za "zloducha": Chraňte ho, TOPkaři

22.10.2011 12:05

Projev šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga na celostátním sjezdu této strany v Hradci Králové měl dva zásadní okamžiky. Kromě obecných frází hodnotících politiku své strany se v něm totiž poměrně obsáhle věnoval pověsti korunního prince partaje, šéfa financí Miroslava Kalouska. Neopomněl ani svou prezidentskou kandidaturu.

Kníže označil Kalouska za "zloducha": Chraňte ho, TOPkaři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Proti Kalouskovi se využívá všechno, on je ten zloduch české politiky, už od devadesátých let byl zapletený ve všech aférách," uvedl kníže s nadsázkou ve svém projevu. Prvního místopředsedu své strany si ale chrání. A lobbuje za to, aby tak činili i ostatní členové strany. "Vyzývám vás, abyste se ho zastali," uvedl kníže ve svém projevu.


Více o Karlu Schwarzenbergovi
ZDE

Kromě hodnocení práce TOP 09 v uplynulém roce, kterou okomentoval veskrze kladně slovy "nestáli jsme, ale makali," se ve své řeči věnoval i své politické budoucnosti.

Související: Kšeftování na Hradě se nechci účastnit, odmítá kníže nepřímou volbu


"Bylo by mi líto politiku opustit," uvedl v Hradci Králové kníže s tím, že se domnívá, že úřad prezidenta republiky, na který bude kandidovat, zvládne.

SLEDUJEME: Sněm TOP 09


Právě kandidatura Schwarzenberga na post hlavy státu je zřejmě jedním z největších překvapení sjezdu. Kníže totiž oznámil, že přijímá návrh své strany, aby na prezidenta kandidoval i v případě, že dojde k nepřímé volbě. To, že jej strana na tuto pozici nominuje, oznámil na sjezdu první místopředseda této strany Miroslav Kalousek.


"Zápal plic pomalu ustupuje, budu ve stavu, kdy jsem schopný zátěž tohoto úřadu vydržet," řekl na sjezdu kníže. V souvislosti s budoucností české politiky varoval před nadvládou levice. "Senát bude jako sicilský pomeranč. Na povrchu oranžový, ale když se podíváte dovnitř, tak tmavě rudý," uvedl předseda TOP 09 a prezidentský kandidát.

Více čtěte:

Foto: Hans Štembera

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…