Kníže sousedovi z ODS: Kde jste vzal tolik, co my jsme získávali staletí?

15.06.2010 10:23

Místostarosta Hluboké a podnikatel Pavel Dlouhý je v Jižních Čechách kontroverzní osobou. Podle neoficiálních informací vlastní neuvěřitelné množství majetku. Dohledat se to však nedá. Upozornil na to i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Kníže sousedovi z ODS: Kde jste vzal tolik, co my jsme získávali staletí?

Člen výkonné rady ODS a starosta Hluboké Pavel Dlouhý zároveň šéfuje agrární komoře. Podle neoficiálních zdrojů vlastní neuvěřitelné pozemky. On to však popírá.

"Rád bych se jednou seznámil s vaším jihočeským členem Pavlem Dlouhým. Chci se ho zeptat, jak dokázal v jižních Čechách za dvacet let nashromáždit majetek, který naše rodina budovala tři sta let," zeptal se podle Hospodářských novin předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg Petra Nečase na jednom z povolebních vyjednávání.

Podle všeho není daleko od pravdy. Dlouhému se přezdívá „Kníže z Hluboké" a kromě lesnického průmyslu má údajně i vliv na politiku. "Stačí se podívat do katastru. Já žádné polnosti nemám, to je součást špinavé kampaně, která se proti mně a jihočeské ODS vede," brání se Dlouhý. Bohužel jsou tyto informace nedohledatelné.

Kmotr s kontakty ve všech stranách

Mirek Topolánek ho loni označil právě za jednoho z kmotrů. Dobře totiž vychází s politiky ostatních stran mezi něž patří například předseda KSČM Vojtěch Filip, s exministrem zemědělství Petrem Gandalovičem a předcházel si i stínového ministra zemědělství z ČSSD Michala Haška.

"Naše zájmy se potkávají. Tito lidé mají zkrátka potřebu se mnou komunikovat," komentuje to Dlouhý.

Podivné praktiky v jihočeské ODS dokazuje i fakt, že ze stranické buňky v poslední době hodně členů odešlo. "Měli jsme sněm, kde se řešila kandidátní listina pro komunální volby. Když jsem viděl, jak to probíhá, raději jsme s ostatními jednání opustili," říká HN dnes už bývalý poslanec za ODS Tom Zajíček, který ze své strany na protest vystoupil.

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…