Kočí dá každému. Proto jsem se do toho dal, líčí znechucený Škárka

03.10.2011 19:24

Bývalý člen Věcí veřejných a nyní nezařazený poslanec Jaroslav Škárka nehodlá nic měnit na svých výrocích pro bulvární deník Aha!, v němž nařkl Víta Bártu, že pořádal párty pro obchodní partnery a politiky, na nichž si skrytě nahrával pozvané hosty v dámské společnosti, kterou Bárta opatřil. Pro ParlamentníListy.cz nicméně připustil, že nebylo úplně fér vypustit tyto informace bez hmatatelných důkazů.

Kočí dá každému. Proto jsem se do toho dal, líčí znechucený Škárka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

„To jsou nehorázné lži. V obraně na ně, mě jen napadlo, bezskrupulózně obvinit Škárku z toho, že souloží s malými holčičkami. To je ten typ lží, na které už nejde nějak seriozně reagovat," řekl znechuceně Vít Bárta ParlamentnímListům.cz v reakci na Škárkovy výroky. Ten se v rozhovoru pro deník odvolává jen na vyprávění lidí, kteří si nepřejí být jmenováni, ale popsané praktiky prý zažili na vlastní kůži.

Dále k věci:
Škárkova pikantní zpověď: Bárta si točil sex a natočené drží v šachu
Souloží s malými holčičkami. Bárta odráží obvinění Škárky

Na dotaz ParlamentníchListů.cz Škárka připustil, že jeho výpověď pro bulvár ve stylu „jedna paní povídala", není úplně fér. „Samozřejmě, že to není úplně optimální, ale byla to moje reakce na výroky pana Babáka a pana Dobeše (oba VV). Já bych se do téhle roviny nikdy nesnižoval, ale pokud pan Babák o Kristýně Kočí hovoří jako o člověku, který má pohlavní chorobu a vymýšlí si podobné lži, tak já jsem zveřejnil pouze pravdu," stojí si Škárka za svými slovy.

"Dala" každému a má pohlavní chorobu...

Impulsem pro zveřejnění této „pravdy" mu byl rozhovor poslance Věcí veřejných Michala Babáka pro Pressklub Frekvence 1. "Musím potvrdit, že paní Kočí uměla využívat své ženské přednosti. Samozřejmě to, že polovina Poslanecké sněmovny musela před jejími ,,vnadami" utíkat, tak to je po Poslanecké sněmovně velice známé," uvedl tehdy Babák.

Čtěte také:

A pokračoval: „Dobře to možná vystihuje bonmot Mirka Kalouska, kdy na K9 se přeli o její vnady pan Gazdík s panem Tluchořem a Kalousek jen tak suše poznamenal: Kluci, proč se přete, vždyť ona vám dá stejně oběma," dodal Babák. V další části rozhovoru pak poznamenal, že kolovaly pověsti, „ale to spíš byl vtip, že byla záměrně nakažena pohlavní chorobou tak, aby rozložila VV".

...tak jsem jim to nedaroval

Škárku podle jeho slov uvedená slova natolik znechutila, že přišel se svými obviněními na Bártu s tím, že kdyby došlo na lámání chleba, bude schopen doložit, že si nevymýšlel, že party natáčené skrytou kamerou skutečně probíhaly.

„Mám několik svědků, kteří tam byli, ale z pochopitelných důvodů teď nechtějí vystupovat veřejně. Takže když by došlo na věc, myslím si, že by nebyl problém to dokázat," prohlásil Škárka rezolutně pro ParlamentníListy.cz.

Zase ta Kočí, tentokrát polonahá

Ale bylo toho více, co si bulvár koncem týdne vzal do hledáčku stran Věcí veřejných. Ten samý deník, který uveřejnil zmíněný dlouhý rozhovor se Škárkou, přinesl v sobotu fotografie spoře oděné Kristýny Kočí, které deníku poskytl jeden její expřítel.

K věci:
FOTO Kočí nahoře bez. Chtějí mě zdiskreditovat, říká poslankyně

Bývalá členka a předsedkyně klubu Věcí veřejných Kočí prohlásila, že jde o snímek, který před lety dala svému tehdejšímu příteli jako dárek. K tomu poznamenala, že v době, kdy oznámila údajné korupční prostředí panující v nejmenší vládní straně, spolupracovníci Víta Bárty (VV) za kompromitující materiál nabízeli až pět milionů korun.

Podle Kočí policie o úniku fotografie, která se v sobotu objevila v bulváru, ví a případem se zabývá ve spojitosti s pokusy zastrašit jí, aby nevypovídala o údajných korupčních praktikách předsedy poslaneckého klubu VV Víta Bárty.

Bárta to zase schytal od Kmenty

A aby toho nebylo dost, v pátek se deník MfD pustil do Bárty, že prý měli detektivové ABL ještě nedávno sledovat jistého cukráře Jiřího Štylera, který byl aktivním kritikem radnice Prahy 11. Štylera navíc minulý rok v červnu někdo brutálně napadl.

„Materiály jsou zprávy ze sledovacích akcí, jsou opatřené fotkami a dokonce jsou k dispozici i videozáznamy u kamer detektivů ABL. Vše je podpořeno svědectvím Kristýny Kočí," přiblížil pro média reportér MfD Jaroslav Kmenta s tím, že materiály, které má k dispozici, jednoznačně dokládají, co ABL ještě loni dělala a jak se chovala kolem osoby Jiřího Štylera.

Opětovné úniky ze spisů? Skandál 

„Já považuji za skandální opětovné údajné úniky z údajného policejního spisu z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Je pro mě fascinující, že údajně před dvěma měsíci měla Kristýna Kočí v této věci poskytnout svědectví. Ptám se, proč to tedy neudělala už výrazně dříve! Ptám se, jakou ona v tom má roli, že podává svědectví," odmítl Bárta pro ParlamentníListy.cz i materiál MfD.

Bárta současně poukázal na to, že od loňského roku není generálním ředitelem ABL a detektivní divizi bratr Bárty Matěj už prodal, „aby zabránil jakýmkoliv pochybnostem a spekulacím na podobná témata". .

Dále čtěte:
Bárta: Je to skandál, když MfD disponuje úniky ze spisu
Škárka rozčílil exmanažera ABL Dobeše: Nula, loutka kmotrů ODS

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…